DEM strijdend ten onder tegen Kozakken Boys uit Werkendam (1-0)

1 - 0

DEM 1 (zon)

kwalificatieronde 2 Q2

7 oktober 2020 20:00

Dat Kozakken Boys een sterke tegenstander zou zijn was wel duidelijk. Een grootmacht in de 2e Divisie was het resultaat van de loting in de KNVB beker. Op een sfeerloze accommodatie moest de motivatie van binnenuit komen. En die kwam bij DEM. De Corona maatregelen zorgden er ook in Werkendam voor dat er geen publiek aanwezig mocht zijn.

DEM stond goed georganiseerd in het veld
Vanaf minuut 1 stond er aan DEM kant een uiterst gemotiveerd team op het veld. Dat Kozakken Boys de overhand had op het veld mag logisch zijn maar echt in de problemen kwam de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis niet. Sterker nog, DEM kreeg ook kleine mogelijkheden en verder dan vele hoekschoppen kwam Kozakken Boys niet. De verdediging van DEM stond als een huis met als absolute uitblinkers de gebroeders Verswijveren. Keeper Sven heerste en liet blijken dat de matige seizoen start een eenmalig incident was. Voeg daarbij het sterke optreden van de jongste Verswijveren als rechtsback en het was verklaarbaar dat DEM eigenlijk moeiteloos overeind bleef. Net als tegen Westlandia heerste de verdediging op het veld. Helaas heeft DEM nog een probleem, goals te maken. In de 2e helft kreeg DEM 2 kansen om te scoren, vooral Bilal Zelji had een grote mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te zetten. Jammer genoeg voor de Wijkers ging de bal naast het doel.

Kozakken Boys bleef wel sterker op het veld maar zonder echte kansen te creëren
Het verschil in selecties bleef de hele wedstrijd duidelijk, maar met een goeie organisatie bleef DEM toch makkelijk overeind. Dat is een compliment waard naar de technische staf en alsook de spelersgroep. Trainer Kalaitzis is bezig om een team neer te zetten waarin ze in de 3e Divisie kunnen meedraaien. Kozakken Boys werd pas na 65 minuten sterker door het inzetten van de wisselspelers, maar verder dan veel corners en veel lange en hoge ballen kwamen zij niet. In de 73e minuut mocht DEM 1 een debutant verwelkomen: Sidney de Wit van DEM onder-23 (foto) mocht mee met de selectie van hoofdtrainer Kalaitzis en mocht debuteren in deze belangrijke wedstrijd met een 0-0 als tussenstand. DEM leek af te gaan op een verlenging maar het noodlot sloeg in de 93e minuut toe. Een schitterende bal vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied was voor uitblinkend keeper Swen Verswijveren te machtig . De bal ging onhoudbaar in de bovenhoek bij de 2e paal. Daarmee werd het sprookje, wat er misschien aankwam, de grond ingeboord. De overwinning voor Kozakken Boys was verdiend maar op deze manier verdiende DEM eigenlijk meer. Teleurgesteld vielen de spelers van DEM op de grond. Maar het perspectief is wel degelijk aanwezig. Zondag kunnen de spelers revanche nemen tegen het sterke OFC uit Oostzaan. Helaas nog steeds zonder publiek maar misschien wel met de van een blessure terugkerende Twan Verswijveren. De aanvoerder viel in de 2e helft in na 2 weken blessureleed.