veelgestelde vragen

Je kan je aanmelden/registreren via de website van RKVV DEM. Klik op deze link om in te loggen of te registeren. Er is ook een handleiding beschikbaar voor het registreren.
Als het echt niet lukt om te registreren, neem dan contact op met de verenigingsdienst beheerder vc@rkvvdem.nl. Als er voor 1 oktober geen registratie is gedaan dan ben je in principe de borgsom kwijt.
Ja, in principe kan iedereen vanaf 16 jaar zich aanmelden. Een aanmelding moet vervolgens nog worden goedgekeurd. Hierbij kijken we naar de relatie die de aanmelder heeft tot de (jeugd)leden en de vereniging. Met de introductie van de verenigingsdienst in het seizoen 2019-2020 verwachten we dat ouders/verzorgers van spelend leden, of jeugdleden van 6 jaar en ouder, verenigingsdiensten gaan uitvoeren. Spelende leden vanaf 16 jaar, kunnen zichzelf aanmelden voor de vrijwilligersdienst.
Je moet 16 jaar of ouder zijn om een verenigingsdienst uit te mogen voeren.
Alle spelende leden betalen de verenigingsdienstbijdrage. Voor jeugdleden tot en met 17 jaar, behorend tot één gezin en wonend op één adres behoeft slechts één keer bijdrage te worden betaald. 
De verenigingsdienstbijdrage kan je bij elk einde van het seizoen terugvragen. In de periode van 1 mei t/m 30 juni zal er op de website een terugvraag formulier staan. Vul deze in, en de club zal in de periode tussen 1 juli en 20 juli het geld terugstorten.
Ja dit klopt. Je bijdrage zal op een aparte balans worden gestort binnen de vereniging. Dit geld zal alleen worden besteed aan tekortkomingen in het vrijwilligerstekort. Denk aan inhuur schoonmaakbedrijven, verfen van de kantine, etcetera.

Ieder lid moet 12 uur maken. Alleen bij het fluiten van wedstrijden geldt een verdubbelingen van 1,5 van de uren.
De ouders/verzorgers van een spelend lid mogen taken uitvoeren. Als het lid ouder is als 16 jaar dan mag hij/zij zelfstandig taken uitvoeren.
Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen voor het uitvoeren van verenigingsdienst als je al vrijwilliger bent. Diegene die al werkzaamheden voor de club verrichten zoals leiders, trainers, scheidsrechters en bestuursleden kunnen vrijstelling aanvragen bij de verenigingsdienst beheerder via vc@rkvvdem.nl.
Je staat met een aantal mensen achter de bar, ondersteund door een vaste vrijwilliger. Je zorgt voor drankjes en hapjes die de leden en gasten bestellen en natuurlijk een goede sfeer! Ook zorg je ervoor dat de kantine netjes blijft door bijvoorbeeld af en toe een doekje over de tafels te halen en de lege flesjes en glazen op te halen. Om een bardienst te draaien moet je ouder zijn dan 18 jaar.
Bij het indelen van de diensten wordt rekening gehouden met de aangegeven voorkeur(en). Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Kortom: We houden rekening met je voorkeur voor een verenigingsdienst, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleent.
Als je je hebt geregistreerd, is er een apart scherm waarin je je verhinderingen door kan geven. Zie ook de handleiding op de website.
Wanneer je niet in de gelegenheid bent je dienst uit te voeren dien je zelf een vervanger te regelen en dit door te geven aan de verenigingsdienst beheerder. Diegene die ingedeeld staat blijft wel verantwoordelijk voor de dienst.
Bij niet op komen dagen breng je niet alleen jezelf maar ook de club in diskrediet. Andere vrijwilligers moeten op je kunnen rekenen! Uiteraard blijft je verplichting bestaan en wordt je opnieuw ingedeeld. Bij herhaaldelijk niet op komen dagen zonder overleg zal niet alleen de borgsom vervallen, maar zullen ook gepaste sancties volgen.
Bij afgelastingen gaan de bardienst in principe gewoon door. (Dit in verband met het beantwoorden van de telefoon en het opvangen van spelers en begeleiders). Je moet dus ook komen bij afgelastingen. (Indien de diensten toch geen doorgang vinden, word je hiervan op de hoogte gesteld).
Je kan per e-mail contact opnemen met de verenigingsdienst beheerder: vc@rkvvdem.nl
Als je aan je verplichtingen hebt voldaan dan kan je natuurlijk altijd nog meer voor onze vereniging doen. Om alle spelende leden aan hun verplichtingen te kunnen laten doen willen we de taken bardienst, terreindienst en het fluiten van wedstrijden hiervoor benutten. Het wordt natuurlijk op prijs gesteld als je je wilt inzetten voor de vereniging en er is ook altijd genoeg te doen! Neem hiervoor contact op met de vrijwilligerscoördinator.
Ja, elk jaar betaal je dit aan het begin van het seizoen, en vraag je deze terug aan het einde van het seizoen.
Nee, het gaat om het uitvoeren van vrijwilligerswerk in het lopende seizoen. Vanaf seizoen 2019-2020.  Je kunt je inschrijven op de taken in de planning en daarmee uren maken, waardoor je de bijdrage kunt terugvragen (vanaf 1 mei). Of je hebt een functie/rol binnen de vereniging (met toestemming van AB of BVZ) waarmee je meer dan 12 uur werk uitvoert en je daardoor een vrijstelling kunt aanvragen. 
Ja, dat kan! Belangrijk is dan wel om allebei een account aan te maken en te koppelen aan het juiste kind. Op deze manier spaar je snel de 12 punten bij elkaar.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!