DEM-vrouwen 1 pakt zwaar verdiend punt in de laatste minuut van de streekderby

Castricum FC VR1

4e klasse A

10 oktober 2020 17:15

J. Treffers

In de streekderby tegen Castricum moest het dan toch eindelijk gebeuren. Met een paar basiskrachten minder maar met een paar nieuwe speelsters en 2 meiden uit de MO17-1 erbij stond er een strijdvaardig team. Waar vorige week al een stijgende lijn was te zien in het spelbeeld werd deze doorgetrokken tegen Castricum. Zwaarbevochten maar meer dan verdient gelijkspel door in de laatste minuut de 4-4 te scoren.

1e helft

Na een kwartier kwam DEM onnodig op een 0-1 achterstand. Ook de 0-2 was niet nodig geweest. Uit een mooi genomen corner van Tatum wist Denisse de bal binnen te koppen naar 1-2. Tatum alweer de 2e debutant uit de MO17-1 van dit prille seizoen speelde een puike wedstrijd als snelle rechtsbuiten. Mooi om te zien hoed de jeugd in dit team instroomt zich aanpast en geaccepteerd wordt. Bij Tatum Goris verdient de jeugdopleiding van FC Velsenoord een eervolle vermelding aangezien zij daar is opgeleid. Het spelbeeld was in de 1e helft beter dan in de voorgaande 2 wedstrijden en er kwamen dan ook meer kansen waardoor de 2-2 verdiend was geweest. In plaats daarvan scoorde Castricum de 1-3 zonder daar echt veel kansen voor te creëren. De eerste helft was dan ook een les in effectiviteit. Gelukkig bleef het geloof in eigen kunnen en werd er tijdens de rust onderling ook goed gesproken over de uitvoering en de tactiek.

2e helft
Met een kleine aanpassing kwam Kim op het middenveld te staan en werd de balans meer gevonden. Ondanks dat zij daarvoor een hele puike wedstrijd bij de MO17-1 heeft gespeeld trekt zij dat gewoon nog even een wedstrijd door. Het was dan ook terecht dat uit een goed lopende aanval Denisse de 2-3 scoorde. De 3-3 hing in de lucht maar niets was minder waar en Castricum kwam onnodig op een 2-4 voorsprong. In plaats van de kopjes te laten hangen stroopte Iris de mauwen op en de rest volgde haar voorbeeld. Duels werden meer gewonnen en verdient kwam de 3-4 op het scorebord. In de allerlaatste minuut werd door nog een extra schepje erbovenop te doen geheel terecht de 4-4 gescoord. Met name het winnen van de persoonlijke duels gaf de doorslag in deze wedstrijd.

Als deze groep nog meer op elkaar ingespeeld raakt en de conditie omhooggaat is dit niet het laatste punt dat gehaald wordt. Mooi ook om te zien dat de 4 doelpunten geen gelukstreffers waren maar uitgespeelde kansen waar het hele team bij betrokken was. Helaas hebben een paar meiden deze keer niet gespeeld door het verloop van de wedstrijd maar deelde zij wel mee in de feestvreugde.

Bekijk hier de Instagram pagina van DEM vrouwen 1.