DEM MO11-1 drijft tegenstander in het nauw

1 - 5

DEM MO11-1

2e klasse 1

25 januari 2020 11:30

Voor de derde keer dit voetbaljaar moesten we de lange reis naar Wieringermeer ondernemen en voor de derde keer wisten onze leeuwinnen met de volle buit weer terug te keren. De drie punten zaten veilig in de tas bij Frank de heer en de trainer hoefde gelukkig niet lopend naar huis deze keer. Zes punten uit twee wedstrijden is een mooie start in deze poule.

Eerste helft
Van af de eerste minuut deden de witte leeuwinnen hun geuze naam eer aan. Door goed positiespel en overspelen werd hun prooi in het nauw gedreven. Voordat de ouders van de kantine bij het veld waren gekomen was het al 0-2. Jayde wist een onvervalste hattrick te scoren dankzij goed samenspel van haar teamgenoten. Door tactische aanwijzingen van de trainers (dek de groene) wist de tegenstander geen kansen te creëren. Van af de zijkanten werden de ballen goed voor het doel gespeeld. Daardoor wist Sofie de score naar 0-4 te brengen door een mooie voorzet van Isa de bal letterlijk via haar buik over de doellijn te lopen. Een mooie aanval van Wieringermeer werd goed afgewerkt en resulteerde in een 1-4 rust stand.

Tweede helft
In de tweede helft begonnen de witte leeuwinnen een beetje tam. Er werd niet zorgvuldig overgespeeld maar gelukkig wel goed verdedigd door Krissie en Irem. Mede door de gure wind (waarom waait het daar altijd!) kwamen de leeuwinnen niet goed in hun spel. In het laatste kwart van de wedstrijd lieten de meiden weer zien hoe het spel gespeeld moet worden. Met een aantal vlotte combinaties van achter naar voor werd Jayde weer goed in stelling gebracht en werd de score naar 1-5 getild. De meiden kwamen niet meer in gevaar en tikte de wedstrijd naar een mooie overwinning. Als de witte leeuwinnen dit niveau vast weten te houden kan dit nog eens een mooi seizoen worden.

Tip: Bij balbezit tegenpartij de kortste weg naar het doel afdekken.
Top: Bij balbezit het positiespel en het overspelen, overspelen en overspelen!