Haarlem-Kennemerland f.c. MO17-1

2e klasse 05

7 december 2019 15:00

J. Treffers

Onder de bezielende leiding van Harold en Kees is de MO17 terecht kampioen geworden. Het vlaggenschip van de vrouwenafdeling weet elke tegenstander op de knieën te krijgen. Harold en Kees zijn al meerdere jaren verbonden aan onze verenging en weten wederom weer een groep
spelers tot een team te kneden.

RKVVDEM MO17-1 – Haarlem Kennemerland MO17-1

Met in gedachte nog 1 wedstrijd winnen. En dan ….. waren de speelsters van RKVVDEM MO17-1 allemaal op tijd aanwezig. De sfeer in de kleedkamer was anders. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de altijd zo luidruchtige dames een beetje stil waren. De focus op de wedstrijd en dat is een goede zaak.
Na het omkleden kregen de dames de opstelling en volgde een korte tactische bespreking. Daarna snel naar buiten voor een goede warming-up om zo messcherp aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De laatste wedstrijden is het team “on fire” en op basis hiervan en de goede trainingen de afgelopen
week waren de trainers vol vertrouwen over een goede afloop.

Tijdens de warming-up stroomde het publiek langzaam toe en bij aanvang van de wedstrijd was het behoorlijk druk langs de lijn. Het begin oogde wat nerveus maar ondanks wat verkeerde keuzes en het fysieke spel van Haarlem Kennemerland kwam RKVV DEM niet echt in de problemen. Naar mate de wedstijd vorderde werd het spel voornamelijk gespeeld op de helft van Haarlem Kennemerland. Een paar goed uitgespeelde aanvallen leidde tot opwinding bij het publiek maar nog niet tot het gewenste doelpunt.

Het eerste doelpunt viel uiteindelijk ca. 5 minuten voor rust. De bal werd niet goed verwerkt door de verdediging van Haarlem Kennemerland en kwam voor de voeten van Rowena Ijlstra die niet aarzelde en de bal hard in de hoek, buiten het bereik van de lange keeper, schoot.  Met de stand van 1-0 werd er gerust. In de rust stond er voor de dames een smoothy klaar. De keuze tussen groen (relights your fire) en rood (helps you go go go).

Met hernieuwde energie werd aan de tweede helft begonnen. De verwachting was dat na de bevrijdende 1-0 er vrijuit gevoetbald kon worden en de score zoals zo vaak in de tweede helft bij dit team opgeschroefd zou worden. Echter dat gebeurde niet. Wellicht zorgde de kampioens-stress ervoor dat er toch minder vrijuit gevoetbald werd. Na een minuut of 10 werd Haarlem Kennemerland zelfs sterker en kwam de verdediging onder druk te staan. Maar door
rustig te blijven, gebruik te maken van de snelheid achterin werd deze aanvalsgolf gepareerd.

Ruim in de tweede helft kwam dan uiteindelijk de verlossende treffer. Anna van der Kamp pikte de bal op het midden veld op en verschafte zichzelf een goede schietkans. Haalde vervolgens verwoestend uit waardoor de keeper kansloos was en de bal tegen te touwen vloog. Het laatste deel van de wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en er werd geen kans meer weggegeven.

Na het laatste fluitsignaal kon er gejuicht worden. MO17-1 is KAMPIOEN, de champagne flessen konden open en de champagne vloog in het rond. Feest in de kleedkamer en daarna nog even gezellig met z’n allen wat drinken en een broodje in de kantine. Het was een fantastisch eerste deel van het seizoen. Ongeslagen kampioen. Iets waar we met z’n allen heel erg trots op zijn.