Castricum FC JO17-1

1e klasse 4

10 maart 2018 10:30

M. Koper

DEM start vandaag met rouwbanden en een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Jeroen van Zutphen op 28 februari jongstleden. Jeroen, vader van Ferry en Larry, is 41 jaar geworden. Woorden schieten tekort...

De wedstrijd in vogelvlucht.
Opstelling: Hielke, Dailey, Storm, Semih en Perry starten achterin. Dave, Luuk en Baris op het middenveld. Voorin: Sem, Bas en Kaan. Damien en Ferry op de bank.
DEM heeft een goed begin, er wordt prima gevoetbald. Combinaties lukken en de spelers weten elkaar goed te vinden. Het leidt nog niet tot grote kansen. De eerste grote kans is na 8 minuten voor Luuk. Hij zet een één-twee op met Sem. Sem zijn voorzet is prima op maat, maar Luuk weet niet voldoende kracht aan zijn kopbal te geven en de keeper kan makkelijk redden.
Castricum is soms ook gevaarlijk, maar eerder door fouten van DEM dan door goed voetbal.
In de 11e minuut is het dan raak: een goede lange bal van Semih op Baris die de bal controleert en goed inschiet. De keeper probeert het nog wel, maar weet het schot niet te pareren: 1-0.

Zo'n vijf minuten later is het Castricum met een schot op doel. Hielke pakt, maar Castricum claimt dat de bal over de lijn is geweest. De scheidsrechter beslist echter anders.
Even later wederom een kans voor DEM. Luuk zet voor op Sem, maar zijn schot gaat helaas naast. DEM heeft de wedstrijd in handen. Vanuit een corner komt de bal uiteindelijk terecht bij Baris. Hij heeft ruimte voor een schot, maar ook dit schot gaat naast. Een voorzet van Sem op Storm. Zijn inzet wordt door de keeper naast getikt.

In de tweede helft start DEM op dezelfde manier als de eerste. Ferry speelt voor Perry in de verdediging en Damien vervangt Kaan in de voorhoede. Veel balbezit en goede combinaties. Baris en Sem krijgen een paar goede kansen, maar met een goede uitbraak weet Castricum langszij te komen. De rechterspits wordt weggestuurd en kan alleen op Hielke afstormen, de spits maakt goed gebruik van de situatie en prikt de gelijkmaker in: 1-1.

Dan een lange periode van veel kansen voor DEM, maar steeds lukt het maar niet om de laatste pass goed te geven of de keeper te passeren. Castricum krijgt ook nog wel kansen en DEM moet oppassen om niet op achterstand te komen.
25 minuten in de tweede helft lukt het eindelijk wel, een goede combinatie tussen Bas en Sem zorgt ervoor dat Sem de bal tussen de touwen kan prikken, DEM staat weer op voorsprong: 2-1.
En vlak daarna nog een paar grote kansen, goede pass van Baris op Damien die schiet over en ook Luuk, die de bal krijgt via een pass van Storm en doortikker van Sem, schiet over. Het is om moedeloos van te worden!
8 minuten na de goal van DEM, zijn we niet scherp achterin en weet Castricum weer langszij te komen: 2-2. Onnodig en ook onterecht. DEM is daarna niet meer in staat om de partij te kantelen en gaat met 1 punt de kleedkamer in.

Jammer, deze wedstrijd hadden we niet gelijk hoeven te spelen. De inzet was goed, het voetbal was goed, op een paar zwakke momenten na, het lag vandaag niet aan het spel. We mistte teveel de laatste pass en de scherpte om het af te maken. We moeten proberen om sneller te denken en te handelen voorin om de kansen beter te benutten. Iets meer geluk was ook wel prettig geweest.
Komende week weer lekker fel trainen en treden we zaterdag aan in de streek derby tegen ODIN. Dat is een voetballend team, dus moet alles uit de kast om een goede pot neer te zetten!