Vitesse 22 JO17-1

1e klasse 4

14 april 2018 10:15

KNVB

Het kan soms verkeren dat je tegen een team speelt en dat je niks hebt in te brengen. Dat je wordt overklast en dat de tegenstander, sterker, sneller, overtuigender, feller, beter is. Dat overkwam JO17-2 deze keer tegen Vitesse '22.

Maar laten we bij de opstelling beginnen van coach Jager. Achterin: Hielke op doel, 4 verdedigers: Dave, Dailey, Maxim en Bodhi,  4 middenvelders: Luuk, Cem, Bas, Junior en 2 aanvallers: Ferry en Baris.

De eerste kans is al meteen voor Vitesse, maar de bal gaat over. Even later een goede steekpass van Bas op Baris, maar Vitesse weet de aanval af te keren.
Een paar minuten later, in de 8e minuut is het dan raak, een aanval van Vitesse over links, de voorzet is op maat en de spits tikt de bal erin: 0-1.
Dan duurt het 20 minuten waarin Vitesse veel sterker is, maar niet tot scoren komt, mede door goed werk van de verdedigers en onze keeper. Wat opvalt is dat de jongens van Vitesse elkaar goed coachen en veel met elkaar praten, terwijl DEM nauwelijks hoorbaar is.
Dan na 30 minuten spel de tweede goal van Vitesse, DEM krijgt de bal achterin niet weg en Vitesse profiteert. Twee minuten later is het weer raak, getwijfel achterin zorgt ervoor dat Vitesse de derde goal kan prikken en met 0-3 gaan we de rust in.

In de tweede helft komen Sem en Damien voor Luuk en Baris.
DEM krijgt wat mogelijkheden vanuit een corner en een vrije trap, maar het mag niet baten. In de 58e minuut komen Kaan en Storm voor Cem en Junior. Hiermee is het hele middenveld gewisseld.
Een paar minuten na de wissel weer een goede aanval van Vitesse waarin DEM wordt weggetikt en de stand op 0-4 komt.

Vandaag was niet best. Vitesse was gewoon een maatje te groot voor DEM. Wat opviel was de inzet en de felheid van Vitesse, deze jongens wilde echt winnen, en dat gevoel had je niet bij DEM.

Zaterdag tegen v.v. Bergen, op papier een tegenstander die te kloppen valt, maar dan moet de inzet en de felheid echt wel beter, want anders wordt ook deze wedstrijd een lastig potje.