DEM JO17-2 speelt prima pot tegen Fortuna Wormerveer

Datum

12 mei 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Vorige week zagen we DEM goed spel afwisselen met mindere periodes. Vandaag een stijgende lijn, de gehele wedstrijd was het niveau prima op orde. Net als vorige week was de inzet weer fantastisch, maar ook het spel was de hele wedstrijd prima. We beginnen met de opstelling:
Zoals gewoonlijk Hielke op doel. Achterin starten Storm, Maxim, Cem en Dailey. Op het middenveld Baris, Luuk en Dave. Voorin spelen Bas, Sem en Kaan.

De eerste 10 minuten is het vooral wennen aan het veld. Na een lang seizoen is het beste er wel af van het B-veld en zijn aannames een stuk lastiger. We zien het ook bij de eerste kans als een voorzet van Sem bij Baris komt, maar de bal springt op en Baris kan de bal niet controleren waardoor zijn schot over gaat.
Even later weer Baris, nu geen geluk want zijn volley is goed, maar gaat naast. Het spel van DEM is wel goed, combinaties lopen en spelers weten elkaar goed te vinden. Fijn om naar te kijken. Fortuna krijgt ook kansen, maar onze verdediging laat zich niet het kaas van het brood eten. Fortuna komt er niet aan te pas. Dan een periode waarin beide teams elkaar in evenwicht houden. Er wordt fel gestreden, maar het leidt nog niet tot grote kansen.

Fortuna krijgt een paar vrije trappen achter elkaar, Hielke weet de eerste nog net over te tikken, maar even later vlak voor de rust weer een vrije trap. De speler van Fortuna Wormerveer schiet prima in de linkerbovenhoek. Hielke doet zijn uiterste best, maar kan er niet bij en DEM gaat de kleedkamer in met een achterstand: 0-1.

Tweede helft
Damien neemt in de tweede helft de plaats in voor Kaan.  We zien DEM sterker en sterker worden. De inzet is goed en met name de instelling is goed. Het lijkt erop dat DEM voor de drie punten gaat vandaag. Fortuna moet van goede huizen komen wil het vandaag punten pakken.
Baris wordt gewisseld voor Bodhi.
Dailey strooit vandaag met uitstekende passes van achteruit. Dave en Cem komen regelmatig gevaarlijk op en eigenlijk is het gehele team uitstekend aan het voetballen, dit moet leiden tot meer kansen.

De eerste grote kans in de tweede helft is voor Luuk die een prima voorzet van Storm krijgt, maar de kopbal van Luuk gaat over. Even later is het Dave die goed doorgaat en de achterlijn bereikt. Zijn voorzet is op maat en Sem en Damien gaan 100% voor de bal. Het is Sem die zijn voet tegen de bal kan zetten en de zeer verdiende gelijkmaker op zijn naam zet: 1-1. Twee minuten later is het alweer raak! Nu is het Bas die met een prima steekpass Sem wegstuurt. Sem lobt over de keeper en daar staat Damien die er handig gebruik van maakt en er 2-1 van maakt.

Fortuna is nog gevaarlijk, de spits van Wormerveer gaat alleen op het doel af, Hielke weet redding te bieden. Bodhi krijgt een kans vanuit een corner, maar hij kopt in de handen van de keeper.  Sem krijgt een kans,  hij wordt neergehaald. Maxim en Dailey verijdelen een uitbraak van Fortuna en hiermee fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.

Wat een goede pot vandaag! Prima spel gezien en een weergaloze team prestatie. Iedereen speelde vandaag lekker en daardoor kon DEM met simpel voetbal en goede combinaties door de verdediging van Fortuna prikken. Als we dit doorzetten voor de wedstrijd van vrijdag gaan we nog een leuk seizoenseinde tegemoet. Als onze tegenstanders punten laten liggen is de tweede plek zelfs mogelijk.