1 - 3

DEM JO17-2

1e klasse 4

17 februari 2018 11:45

Uitgeest eindigt met 9 spelers, twee doelpunten van DEM worden onterecht afgekeurd én DEM mist een penalty. Het was een rare wedstrijd met - helaas - de scheidsrechter in de hoofdrol.

Laten we we bij het begin beginnen. Coach Jager kiest vandaag voor de volgende opstelling: Achterin: Hielke op doel, verder Dailey, Semih, Perry en Storm. Middenveld: Baris, Delano en Luuk. Voorin Bas, Sem en Ferry begint als spits. Op de bank Junior, Damien en Dave.

DEM kan de wedstrijd eigenlijk niet beter beginnen, twee minuten na het startsignaal krijgt Sem de bal diep gespeeld en hij weet de bal langs de uitkomende keeper te tikken en vervolgens in het doel te schieten. DEM begint met een snelle voorsprong! DEM is ook sterker dan Uitgeest maar weet niet te voorkomen dat er kansen voor Uitgeest komen. Het spel wordt rommelig, passes komen niet aan, aannames zijn slordig waardoor DEM niet in het spel komt. We zien weinig combinaties die lukken.

In de 10e minuut een prima voorzet van Delano richting Sem en Luuk, maar die krijgen de bal niet onder controle. Dan een mooie volley van Semih die de bal van Baris uit een corner krijgt en snel moet reageren, de bal gaat helaas naast.
In de 15e minuut een goede actie van Luuk aan de linkerkant, hij legt de bal bij Sem die voor het open doel moet scoren, maar helaas de bal wordt niet goed geraakt en de kans gaat voorbij.

DEM heeft meer grip in deze fase, maar weet er niet genoeg mee te doen. Uitgeest blijft ook gevaarlijk. Diepe bal aan de rechterkant op de Uitgeest aanvaller, Perry zet de achtervolging in, komt ten val en blesseert zich. Hij moet jammer genoeg het veld verlaten en Dave valt voor hem in. Hielke moet eigenlijk veel te vaak in actie komen en doet dat uitstekend, maar het lukt maar niet om in ons spel te komen. Is dat de verdienste van Uitgeest, of zijn we niet scherp genoeg vandaag?

DEM blijft wel kansen krijgen, schot van Luuk gaat over en ook vanuit dode spelmomenten zijn we gevaarlijk. Baris neemt een vrije trap. De scheidrechter geeft aan dat het om een indirecte vrije trap gaat. Dat betekent dat als de bal in één keer in het doel gaat, het doelpunt niet telt. Baris schiet op doel, de keeper tikt de bal aan en daarmee zorgt hij ervoor dat het een geldig doelpunt is. De scheidsrechter denkt er anders over en keurt het doelpunt af. Niemand snapt waarom.

Daarna krijgt DEM wel wat mogelijkheden, maar ook Uitgeest laat zich zien. Maar als DEM wat beter gaat voerballen, moeten we deze pot toch echt wel kunnen winnen.
Delano krijgt een schop en moet het veld af, gelukkig kan hij na een korte behandeling door leider Arp wel weer verder.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld, het voetbal is niet goed, maar DEM krijgt wel kansen. De keeper van Uitgeest heeft het druk, Sem, Dailey, Ferry, Baris krijgen allemaal goede kansen, maar de doelman verricht knap werk. Na vijf minuten in de tweede helft krijgt Uitgeest een corner, de bal wordt prima ingekopt door een vrijstaande speler van Uitgeest en daarmee komen de Uitgeestenaren langszij.

Vijf minuten later is er een opstootje op het veld. De spelers van beide teams zijn gefrusteerd en dit wordt met name veroorzaakt door de scheidsrechter die heel warrig en onzeker aan het fluiten is en de wedstrijd geheel niet onder controle heeft. De scheidsrechter geeft een gele kaart aan zowel een speler van DEM als Uitgeest. DEM moet proberen zich niet af te laten leiden door de scheidsrechter en lekker gaan voerballen, combineren, bewegen, de bal snel rondspelen, strak passen. We weten dat de jongens het kunnen, maar we we ziet het nog te weinig.

Even later zet Sem voor op Ferry in de 16, Ferry gaat goed door, valt maar weet nog op de grond de bal te raken en in te schieten! DEM weer op voorsprong. Weer gaat alle aandacht naar de scheidsrechter die wederom dit doelpunt afkeurt, terwijl niemand begrijpt waarom...

Gelukkig kan Sem het rechtzetten. Bijna dezelfde manier waarop de eerste goal viel, diepe bal op Sem, die weet met zijn snelheid de bal weer langs de keeper te spelen en in te tikken, eindelijk de terechte voorsprong!

Delano gaat eruit en Junior komt in zijn plaats. Semih wordt gewisseld voor Damien. Ferry gaat in de achterhoede spelen. Er onstaat een fase waarin Uitgeest wat meer grip op de wedstrijd krijgt.

Dan wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter, nu in het voordeel van DEM. Sem geeft de bal voor en de scheids fluit voor een strafschop. Weer snapt niemand waarom. Dave gaat achter de bal staan, hij heeft dit seizoen nog niet gemist, maar vandaag lukt het helaas niet, zijn schot gaat naast.

Paar goede momenten van DEM, we zien eindelijk een mooie combinatie tussen Luuk, Sem en Damien die recht op de keeper af kan gaan. Zijn schot wordt door de keeper geblokt.
Even later een zeer zware overtreding op Baris. Speler van Uitgeest die met twee gestrekte benen op de schenen van Baris inkomt. Deze speler had al een gele kaart en zou direct rood moeten krijgen. Gelukkig dwaalt de scheidsrechter nu niet en stuurt de speler van Uitgeest van het veld af.

DEM gaat er niet beter van spelen, Uitgeest krijgt zelfs nog een grote kans om weer op gelijke hoogte te komen. Nu is het Dave die de goal kan voorkomen. DEM blijft kansen krijgen, voorzet van Storm op Sem, keeper pakt inzet. Schot van Damien naast. Goede pass van Bas op Sem die goed het overzicht houdt en Damien in stelling brengt, die simpel kan intikken: 1-3. Eindelijk lijkt het erop dat DEM de wedstrijd in handen heeft.

Even later stuurt de scheids een speler van Uitgeest voor schelden van het veld. Spelers van beide teams snappen niets van zijn beslissingen en zijn daardoor erg gefrusteerd.
Laatste kans van de wedstrijd is voor Luuk, maar zijn schot is recht op de keeper. Het fluitsignaal klinkt dan voor het einde van de wedstrijd. Wat een rare en bizarre wedstrijd. Het spel moeten we maar snel vergeten, net als de scheidsrechter. We moeten proberen om te blijven voetballen en ons niet laten afleiden door randzaken. Hopelijk gaat het passen en aannemen volgende week wat beter en komen we meer aan voetballen toe. Scherp blijven trainen deze week en dan thuis tegen de Rijp JO17-1 om 10:15. De oefenwedstrijd tegen DWS gaat woensdag niet door.