JO17-2 teleurstellend resultaat tegen Onze Gezellen

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

9 december 2017 13:00

Het weer is onstuimig. Winterse buien zoals dat heet: kou, hagel en wind. We zullen zien welk team vandaag het beste met deze elementen om weet te gaan.

Opstelling
Coach Jager moet het vandaag doen zonder Ferry, die met een knieblessure op de bank plaats neemt en niet inzetbaar is. Naast hem zitten Sem, Storm en Kaan die op de bank beginnen. Achterin beginnen we met Hielke op doel, Dailey, Semih, Dave en Perry in de verdediging. Op het middenveld: Baris, Delano en Junior. Voorin spelen Bas en Damien op de flanken en mag Luuk het als spits gaan proberen.

Hagel
Op het moment dat de scheidsrechter het startsignaal geeft komt de eerste hagelbui al naar beneden. Hopelijk wordt het beter gedurende de wedstrijd.

DEM begint nog wat onzeker. OG staat derde op de ranglijst en misschien dat daarom DEM niet direct volle bak gaat. De Haarlemmers beginnen in ieder geval vol zelfvertouwen aan de wedstrijd.

De eerste minuten gaat er nog veel over de linkerflank, een voorzet van Dailey, die vaak naar voren opkomt, belandt bij Damien. Hij probeert het met een volley, maar daarvoor heb je altijd een beetje geluk nodig. De bal gaat over. Na ongeveer 5 minuten wedstrijd een goede pass van Bas op Baris, maar ook zijn schot gaat over. DEM begint helemaal niet slecht. Er wordt goed gecombineerd, spelers vinden elkaar goed. Duels worden gewonnen en OG heeft het lastig met het spel van de Wijkers. Dan een voorzet van Baris op Luuk, maar die krijgt de bal niet goed onder controle. Even later weer Luuk met een schot in de handen de keeper. Na een kwartier voetbal is het wederom Luuk, die de bal in de 16 krijgt aangespeeld, maar wordt neergehaald door een speler van Onze Gezellen: penalty voor DEM! Dave, die we inmiddels onze penalty specialist kunnen noemen, gaat achter de bal staan en weet ook deze keer met een prima schot de keeper te passeren: 0-1 voor DEM!

Opbouwend prima
De eerste twintig minuten is DEM heer en meester, met goed voetbal weten we controle en grip te houden op onze tegenstander. Er wordt hard gewerkt, en we zien goed opbouwend voetbal van achteruit, prima!

Dan een fase waarin het wat lastiger wordt, er zijn wel wat corners over en weer, maar tot echt gevaarlijke situaties leidt het niet. DEM blijft wel goed voetballen, een goede pass van achteruit door Semih op Damien, het lukt hem net niet de bal goed voor te krijgen.

In de 33e minuut een lange bal van OG, achter de verdediging, belandt bij een aanvaller van Onze Gezellen en die weet met een schot over de uitgekomen Hielke de bal in het net te prikken: 1-1. Jammer, want OG heeft eigenlijk nog niets laten zien.

Tweede helft
Na de rust wisselen Baris en Luuk van plaats. Het lijkt dat dit meteen tot resultaat leidt: een prachtige een-twee tussen Luuk en Baris, waardoor Luuk een goede kans krijgt, maar de keeper weet de bal net naast te tikken. Vanuit de corner die dan volgt: Luuk kopt op de keeper, die werkt de bal niet goed weg en de bal komt bij Junior die prima inschiet en scoort: 1-2.

In de 5e minuut van de tweede helft komen Storm, Sem en Kaan voor Dailey, Delano en Damien. Sem en Kaan gaan voorin spelen samen met Bas, Baris gaat weer op 8 en Storm neemt de positie van linksachter in.

Tandje erbij
Het wisselen leidt tot resultaat: Sem zet goed voor, Luuk die vrij staat heeft een kopkans, maar zijn inzet is niet hard genoeg en de bal belandt bij Kaan, die de bal makkelijk kan intikken: 1-3! Het goede spel werpt zijn vruchten af, kansen worden benut en achterin houden we het goed dicht. De verdediging werkt hard en goed en Hielke heeft een paar prachtige reddingen. Onze Gezellen laat het er echter niet bij zitten en gooit er een tandje bij. Dat zorgt voor een paar gevaarlijke kansen voor OG, maar DEM houdt stand.

Aansluittreffer
Nog een goede aanval van DEM, Storm zet voor op Sem, die een goed schot weet af te leveren, maar de keeper van OG redt. Direct daarna weer een kans voor DEM, weer is het Sem, maar zijn schot gaat nu over. Dan Baris, die goed voor zijn man komt, maar ook zijn schot gaat over. Aan de andere kant weer een corner van Onze Gezellen, Dave werkt hard en ook deze bal wordt weer weggewerkt. Een paar minuten laten weer een corner voor OG, de aanvaller uit Haarlem schiet gevaarlijk op doel, Hielke weet de bal weg te tikken, maar de tweede bal is voor OG en wordt hard ingeschoten: 2-3. Door deze aansluittreffer wordt het nog spannend! OG ruikt kansen en valt aan, een goede voorzet op de spits die hard weet te schieten, maar deze keer is het de lat die redding biedt. DEM moet gaan oppassen! Onze Gezellen dringt nu aan: een schot naast, een redding van Hielke. DEM houdt stand, maar voor hoelang?

Gelopen race
Toch proberen onze jongens het voetbal er in te houden: vanuit een corner een kopkans van Junior, helaas de bal gaat naast. Even later een vrije trap voor DEM, het is na een half uur spelen in de tweede helft. Baris gaat achter de bal staan, en wat een prachtige trap! Recht in de kruising, onhoudbaar voor de keeper! Wat een fantastisch doelpunt: 2-4! Met nog zo'n 10 minuten op de klok, moet dit nu een gelopen race zijn.

OG geeft echter niet op, een kopkans gaat naast en even later een vrije trap op een gevaarlijke plaats, zo'n 25m van het doel. De vrije trap wordt goed genomen, maar Hielke weet met een prachtige redding de bal naast te tikken.

Gelijkmaker
Dan in de laatste minuut een fout: een pass van achteruit wordt onderschept door een speler van OG en die weet makkelijk te scoren: 3-4.
Nog geen minuut later, de aanleiding is mij ontgaan, maar de scheidrechter fluit nog niet af, maar geeft de Haarlemmers een vrij trap. De trap vanaf de rechterkant komt hoog voor de goal en een lange speler van OG weet de bal in te koppen en de gelijkmaker te maken: 4-4.

Wat een domper; een gelijkspel die voelt als een nederlaag. We waren veel beter en hadden natuurlijk moeten winnen. Veel teleurstellende koppies na afloop. Maar hoe zuur ook, wat veel belangrijker is dan de uitslag, ik zeg het vaker, is het spel dat we op de mat hebben gelegd. Aanvallend, opbouwend vanuit achteruit, combinaties zoeken, druk zetten bij balverlies, snel omschakelen, ik heb het allemaal gezien en ervan genoten. Dit seizoen is bedoeld om te leren. Niet mekkeren op de scheidsrechter, je niet gek laten maken, maar voetballende oplossingen zoeken. Natuurlijk soms ook een lange bal als de wedstrijd daarom vraagt, maar hoofdzakelijk blijven en durven combineren. Al gaat het soms met horten en stoten en wisselen we slechte met goede wedstrijden af, dit is de enige manier om beter te worden. Volgende week een inhaal wedstrijd tegen Vitesse, tenminste als de winterse buien het een beetje laten afweten... Ik heb goede moed dat we dan ook weer goede kansen krijgen.