10 - 4

DEM JO13-5

Onder 13, JO13-5, 4e klasse 12

11 november 2017 10:45

De vader van Milan mocht vandaag als grensrechter fungeren en de scheidsrechter floot om precies 10:45u de wedstrijd.  Owen nam de aftrap voor DEM met een terugspeelbal naar Justin.  ADO kwam direct in aanval, waardoor Justin al snel de bal verloor.  Quinten kreeg de eerste minuten al flink wat ballen om de oren. Onze achterhoede stond wat onwennig op hun plaatsen een theekransje te houden. Al snel zagen we in de 5e min 1-0, 7e minuut 2-0 en de 10e minuut het 3-0 worden! ADO had een paar sterke en snelle spelers in de voorhoede lopen. Kort daarna tijd voor een nieuwe strategie. Rene wisselde Daniël voor Gaglar. De ADO speler bij Daniël was veel te snel en hopelijk kon Gaglar de man bijhouden. Al snel volgde er een mooie actie van Owen, die snel kon weglopen met de bal en speelde goed over naar Finn, maar werd weggeschoten door ADO waardoor het een corner werd. De corner werd genomen waarbij de bal precies voor het doel kwam, maar DEM kon helaas niet scoren. De keeper van ADO was snel en schoot de bal richting de helft van DEM. Gelukkig kon Quinten de bal ver wegschieten en dat gaf Rene tijd om weer een wissel doen. Nick ging fris het veld in en Valerio kon even uitrusten. In de 14e minuut zag ADO kans om er weer eentje voorbij onze achterhoede te spelen, Bart ging onderuit, Lucas werd voorbij gespeeld en Quinten werd verrast door de 4-0. Snel de aftrap voor Owen & Justin waarbij hij de bal kwijtraakte. Na een flinke trap van Gaglar kwam de bal weer bij Owen die hen snel overspeelde naar Janyar maar werd door een ADO speler ver naar voren werd gespeeld. Kort daarna weer een mooie kans voor Owen, die snel met de bal naar voren liep met Finn aan zijn zijde maar werd weer onderschept. Jammer. Alles verplaatste zich weer richting het doel van Quinten waar de bal na een paar schoten voor de voet van Nick kwam die ‘m zo snel mogelijk weg probeerde te schieten maar die ging helaas de verkeerde kant op. Zo kreeg ADO een cadeautje van DEM en werd het 5-0. Op zich had Nick zijn doelpunt iets anders voorgesteld, maar dit is Bart ook al een keer overkomen en mag de pret dus niet drukken. Na de aftrap kwam de bal snel richting Quinten, die schoot de bal naar Milan en gaf de bal verder een schop waardoor Owen weer de kans kreeg alleen naar voren te lopen, maar waar was de rest van zijn team? Hij moest het dus alleen opknappen en schoot helaas de bal naast, het mocht maar niet lukken. Daniël & Valerio werden weer in het veld gezet, zodat Finn & Janyar even mochten uitrusten. Kort daarna gebeurde het dan echt. Emirhan kreeg de bal op zijn voet en na een prachtige pass kwam deze bij Justin op de juiste voet en hij scoorde! De stand kwam op 5-1 te staan. Het zonnetje brak kort daarna door en begon het veld goed te verlichten.
Al snel was het rust, waarbij de mannen na een glaasje limonade mochten vechten voor het laatste bekertje. Patrick gooide de limonadefles in de lucht zoals ook een pasgetrouwde bruid met haar boeket zou doen. Owen was de gelukkige en ving het boeket....uuh de limonadefles bedoel ik. Aziz nam de jongens nog even mee terug naar de gespeelde 30 minuten. Hij nam de eerste helft nog even met hen door. We moeten meer langs de zijlijnen spelen, want daar was ADO niet sterk.
Na de aftrap van ADO kregen we er alweer snel eentje voor de oren. 6-1.
DEM herstelde zich snel en Milan kon de bal een flinke tik geven waardoor Gaglar met een prachtige punter de bal bijna door het net knalde, 6-2!
Maar ADO liet het er niet bij zitten en pakte het 7e doelpunt.
Kort daarna een mooie doeltrap van Quinten naar Finn, die de bal naar Owen speelde en dus zover in strafschop gebied kon komen maar de keeper was hem te snel af.  ADO kreeg weer balbezit en knalde de ballen richting Quinten waarbij hij werkelijk door het doel moest vliegen.  Het leek wel een tenniswedstrijd. In de linkerhoek: 8-2. In de kruising rechts: 9-2. En in de 52e minuut weer links 10-2. Tijd om weer wat uitgeruste spelers in het veld te zetten. Bart & Janyar voor Valerio & Lucas.  Een paar minuten daarna in het strafschopgebied van ADO, maar liefst 5 DEMMERS die de bal rond speelde waarna Janyar er 10-3 van maakte.  Een paar minuten later zag ook Owen weer een kans die hij goed kon benutten, hij kreeg een prachtige bal-op-maat van Daniël voor zijn voeten en Owen scoorde 10-4. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand van deze pittige wedstrijd. De 2e helft was uiteindelijk de betere helft voor DEM.