Onder 13, JO13-5, 4e klasse 12

28 oktober 2017 8:30

F. Schram

DEM JO13-5 | HSV JO13-2
Vandaag speelde we weer een vroege wedstrijd. Onderweg in de auto vroeg Bart zich af of hij de bal wel zou kunnen zien op het veld. Het was nog zo donker. We hebben vernomen van DEM dat Milan Meijer ons team gaat verlaten en voor JO13-3 gaat spelen, dus dit werd Milans laatste wedstrijd. Heel veel succes bij je nieuwe team, en ook de morele steun van Maurice zullen we missen. Kom nog eens kijken, zou ik zeggen. Verder had leider Rene zich afgemeld, en kwam Susanna mee met Quinten. Leuk dat je er weer een keer bij kon zijn.
Nadat alle spelers zich hadden gemeld in de kleedkamer kon iedereen weer in een fris gewassen tenue (bedankt voor de was Nicole) en gelijk het veld op. Gaglar kwam iets later aanlopen, zodat hij de 1e helft niet op doel kon. En van Emirhan hebben helaas niets vernomen, hopelijk is alles okay? Doordat de zon nog niet helemaal was doorgekomen en het nog flink waaide, was het best fris. Maar het regende gelukkig niet. Scheidsrechter Schram kwam het veld op en controleerde de netten. Hij kon al snel kennis maken met de grensrechter Edwin. Aziz wilde vandaag graag helpen met de spelers, en deze stonden daarna al snel opgesteld. De wedstrijd begon om 08:30u.
Al vrij snel scoorde HSV hun eerste doelpunt. DE achterhoede van Lucas, Bart en Milan L hadden geen schijn van kans. Quinten was dan ook flink verrast door de aanval van HSV. Na de aftrap verloor Owen de bal en na een tweetal passes, en een pingel voorbij Daniel kon HSV de bal weer in het net krijgen. Al snel werd de aftrap genomen door Milan M en Justin. Ze speelden mooi over naar Owen en DEM veroverde weer een stukje veld van HSV. De bal werd al snel naar ons doel geschoten maar Lucas bonjourde de bal flink naar voren. Binnen een paar passes van HSV vonden we de bal, in de 7e minuut, terug in het net. Opeens was het 0-3.
Kort daarna kreeg HSV een drietal corners achter elkaar maar de bal ging niet voorbij Quinten. Het krioelde van de HSV-erg in ons strafschopgebied en de bal raakte bijna iedereen. Het overzicht was volledig weg en je raadt het al: 0-4!
Na de aftrap kwam de bal weer snel onze kant op en Janyar probeerde de aanval nog te onderbreken, maar het mocht niet baten. 0-5. DEM wisselde enkele spelers, zodat Jibril en Nick fris het veld in renden. Zij konden er misschien voor zorgen dat de bal wat minder bij ons doel terecht kwam. HSV schoot daarna weer vrij snel op het doel, en de bal kwam achtereenvolgens tegen de paal, lat, Lucas en ging daarna over. Er volgde een doeltrap van naar Valerio, richting Justin maar die verloor snel de bal en vrij snel floot de scheids voor 0-6. We tellen maar even snel door, en het was 0-8. Kort voor rust gebeurde er iets in ons strafschopgebied. Quinten probeerde de bal weg te schieten, maar schoffelde de speler onderuit....en oeps...dat werd een penalty. Net voor de rust werd het dus 0-9.
In de kleedkamer kreeg DEM een peptalk & frisse limonade, maar vermoedelijk hadden de jongens wel door dat HSV een veel te sterke tegenstander voor ons was. Quinten en Gaglar wisselde van tenue zodat hij het ook nog mocht proberen op ons doel. De scheids gaf ons aan dat hij de 1e helft iets te lang had laten spelen, maar dat hinderde niet want hij liet de jongens in de 2e helft dan maar iets korter spelen. (Waarschijnlijk had niemand dit in de gaten)
Uitgooi DEM van Milan naar Valerio, Valerio raakt de bal kwijt aan die supersnelle nummer 14 van HSV. Hij is de hele wedstrijd niet tegen te houden en schoot 0-10. In de 42” nummer 14 nog 0-11. Gaglar kreeg de bal daarbij flink hard tegen z’n been en moest even bijkomen. Het spel ging verder en DEM was gewoon niet opgewassen tegen HSV. Kort na de wedstrijd sprak ik de leider van HSV die van mening is dat men veel te laag is ingedeeld, en dat bleek in ons geval wel te kloppen. Wij werden in ieder geval geklopt met 0-18.
Volgende week volgt: Vitesse JO13-2 | DEM JO13-5, in de middag om 14:30u.
Verder verwelkomen wij dan ook Levi Nieuwenhuis die ons team komt versterken. Goed weekend allemaal.