Limmen JO13-3 | DEM JO13-5 (wedstrijd met vallen & opstaan)

3 - 2

DEM JO13-5

Onder 13, JO13-5, 4e klasse 12

14 oktober 2017 13:00

Nadat we rond 12:00uur gingen verzamelen bij DEM zijn we richting Limmen zijn gereden. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen kleedden de jongens zich aan en hadden Aziz, Maurice en Rene nog overleg betreft de opstelling van vandaag. We moesten het doen zonder Owen en Daniel. We speelden op het D-veld waar dichtbij een kudde koeien er vrolijk op los loeiden. Toen beide teams stonden opgesteld, stond de scheidsrechter maar naar zijn telefoon te kijken. Hij wees ons op de wedstrijdzaken-app waarin ons team nog niet was aangemeld voor deze wedstrijd. Gelukkig kon Maurice hem snel het startsein geven waardoor we iets later begonnen.
Na de aftrap ging Limmen direct in de aanval waardoor DEM werd verrast.
Men speelde goed over en liepen al snel richting ons doel waar Quinten vandaag als keeper stond. DEM wist snel de bal terug te pakken waarbij Lucas de bal naar voren speelde richting Milan die naar Emirhan speelde en al snel wisten we er een corner uit te slepen. Deze werd genomen en Emirhan zag kans te scoren! Het stond in de 8e minuut alweer 0-1. DEM was op dreef, want na de aftrap werd de bal al snel van Limmen afgepakt en werd van Valerio naar Emirhan gespeeld, kwam via Gaglar bij Milan terecht en kon ver naar voren lopen maar werd onderschept door Limmen. Zo kwam de bal weer heel snel terecht bij Quinten maar die pakte de bal stevig vast met beide handen. Dat gebeurde enkele keren achter elkaar waardoor het Limmen toch echt in de 15e minuut lukte om de bal voorbij Quinten te krijgen. Zo stond het 1-1.
Na de aftrap weer een nieuwe aanval van DEM met een voorzet van Emirhan naar Justin, maar die werd door buitenspel onderbroken. Kort daarna kregen we een corner mee, die door Jibril werd genomen en kwam mooi in het strafschopgebied terecht. Toch zag de keeper snel kans de bal te pakken en naar voren te schieten. Limmen liep snel richting ons doel voorbij Bart en Milan, waardoor en kans zag de bal naar Quinten te schieten maar hij pakte de bal weer. Limmen kreeg daarna weer snel balbezit en schoot over ons doel.
Opvallend in de eerste helft was de hoeveelheid valpartijen van Limmen. Om het minste geringste viel men op het gras om er een vrije trap uit te halen. De scheidsrechter bleef maar fluiten. De ruststand was 1-1 en de jongens stond limonade en een peptalk te wachten.
In de 2e helft Kreeg Milan een flinke botsing met een speler van Limmen. Het leek alsof vandaag in het teken stond om Milan maar onderuit te maaien. Ook Janyar had hier wel eens mee te maken. Vreemd genoeg koos de scheidsrechter ook dit maal voor een vrije trap voor Limmen waardoor er na wat overspelen een flinke poeier richting de kruising werd geschoten, het stond opeens 2-1. DEM liet het er niet bij zitten, en na wat opbouwende aanvallen via Nick en Valerio mocht het ook Justin niet lukken om de bal er in te krijgen. Al snel weer een vrije trap mee, want er werd erg fel gespeeld door Limmen middels duwen en trekken maar ook DEM zag daarin wel kansen. De scheidsrechters fluit stond weinig stil. Zo om de paar minuten klonk het signaal wel. Finn kreeg een vrije trap mee, richting Jibril, maar hij speelde te laat over en verloor de bal helaas. Al snel kreeg Limmen weer een kans om op ons doel te schieten waardoor er een corner volgde. Na zo’n 8-10x heen en weer getrap van de bal zag Limmen kans er 3-1 van te maken. Wat hierbij erg jammer was, is dat Quinten hierbij hard tegen zijn arm werd getrapt en moest het stokje hierdoor overdragen naar Gaglar om als keeper op doel te staan.
Na de aftrap kreeg de scheids te maken met hier en daar wat opstootjes. Limmen werd steeds feller, maar DEM liet niet over zich heen lopen.
Na een hard schot van Lucas ving Justin de bal op en ging er als een raket van door richting het doel van Limmen en schoot de wedstrijd naar 3-2! Wat een actie. Kort daarna werd Milan hard geraakt en werd van het veld afgedragen door Maurice waardoor Valerio weer kon invallen. We hadden toen heel even twee geblesseerde wissels. Gelukkig wisten beiden jongens zich te vermannen en konden het spel hervatten. Na een corner van Jibril werd de bal in het strafschop gebied helaas over het doel gekopt. Na de aftrap weer een mooie actie maar werd al snel afgekapt door Milan. De scheids vond het nodig om hem daarvoor even naast het veld te zetten, dat was een beetje overdreven. Echter floot hij kort daarna af en won Limmen met 3-2.