Scheidsrechter

zelf fluiten

Accommodatie

Onbekend

De 1e competitiewedstrijd van dit seizoen werd thuis gespeeld. Doordat er geen scheidsrechter ter beschikking was, moesten we hier zelf zorg voor dragen. De vader van Owen, Rene Mulder, wilde de 1e helft wel fluiten. En ons rouleersysteem voor grensrechters werd ook goed opgepakt. Aziz en Rene (vader van Quinten) hadden de opstelling in de kleedkamer doorgenomen met het team, en besloten een nieuwe nog nooit eerder vertoonde strategie. Laten we het maar de “strategie van vijf” noemen. Maar daarover straks meer.
Om 12:15u trapte DEM af, en begon het spel. We startten zeer goed, met mooie passes naar elkaar toe, waardoor we ook wel eens de bal in de benen van de tegenstander schoten. Al snel kreeg WAZ een goede kans om op ons doel te schieten, maar daar stond Gaglar, die bal stevig vast pakte. In de 8e minuut kwam er een trap vanuit onze verdediging naar voren, waardoor een mooie pass van Tim naar voren, het voor Justin mogelijk werd gemaakt om te schieten op het doel van WAZ. Hij maakte gewoon 1-0. Alle ouders gingen totaal uit hun dak, en dat was nog maar de 8e minuut!? Het was ook echt een prachtig doelpunt. WAZ moest dus even alle zeilen bijzetten om gelijk spel te maken. Na wat passes heen en weer kon men toch op onze helft komen, dwars door onze verdediging, voorbij Bart, kreeg en de kans om op ons doel te schieten. Dit was alweer in de 12e minuut. Gaglar het er maar druk mee.
Na 15 min was het tijd om de “strategie van vijf” toe te passen. Rene wisselde 5 jongens tegelijk, waardoor we als team weer sterk in het veld stonden. Dat was maar goed ook, want er kwam gelijk weer een tegenaanval van WAZ, maar werd abrupt onderbroken door Lucas. Hij trapte de bal ver naar voren, waarbij Finn de actie probeerde af te maken. Helaas verloor hij balbezit waardoor we weer snel in de verdediging schoten. Nadat Milan de bal weer naar voren schoot, kregen we uiteindelijk een corner mee. Valerio nam de corner, waarna Jibril probeerde te scoren. Echter ging de bal ver naast het doel. Nadat WAZ weer aan onze zijde een corner nam, kreeg Quinten de bal goed op de schoen waardoor Owen snel naar voren rende om een poging te wagen. Hij moest het helaas alleen doen, waardoor zijn actie werd afgebroken door WAZ. In 21e minuut kreeg WAZ een kans, en brak door onze verdediging heen. Emirhan probeerde de bal nog te onderscheppen, maar tevergeefs. WAZ schoot vanaf een afstand en scoorde 1-1. DEM moest er nu echt weer flink aan gaan trekken, maar een paar minuten daarna kreeg WAZ weer een kans en met een hard schot op het doel kwam de bal tegen de lat. In de laatste minuut van de 1e helft mocht Valerio de corner nemen, en het scheelde echt een haartje. WAZ pakte de bal en wist alweer snel op ons doel af te stormen. De scheidsrechter vond het genoeg en floot de 1e helft af. Het was tijd voor limonade.
Na de rust begonnen we weer met een fris en uitgerust team. Weer naast de lijn met 5 uitgeruste jongens, die als frisse wissels klaarstonden. We mochten daarnaast ook weer een frisse scheidsrechter welkom heten. Het was Maurice Meijer (vader van Milan) die hard op de fluit blies en startte de 2e helft. WAZ mocht aftrappen en mocht gelijk in de aanval. Janyar wist de bal op een slinkse wijze van WAZ af te pakken en ging er voor. Zijn aanval werd afgebroken, en de bal keerde weer terug in de voeten van WAZ. Alweer snel een pass van Milan naar Jibril en die kreeg kans om op het doel van WAZ te schieten. Helaas ging de bal naast. Een nieuwe kans kwam voor Emirhan, die eigenhandig de bal wist af te pakken en schoot de bal naar voren. WAZ onderschepte de bal, maar toch kreeg Justin de bal goed op de goede voet en schoot een mooi doelpunt. Het stond 2-1! Ondanks dat de zon al de geheel wedstrijd aan de hemel stond, leek hij even feller te gaan schijnen. Slechts enkele minuten later wisselde Rene weer wat spelers om anderen even te laten rusten. We zagen weer mooie passes heen en weer op het veld gaan. WAZ zag toch weer kans om onze verdediging te omzeilen en liep de bal zo ons doel in. Het werd opeens 2-2! Gaglar was volledig verrast door de lob van de tegenstander. Dem moest zich hervatten, en probeerde weer goed over te spelen. Onze jongens waren wat verward, en doordat nog niet iedereen een vaste plek in het veld heeft, zag WAZ weer een kans en probeerde met een mooie kopbal te scoren. Gelukkig kwam de bal tegen de lat, en was de gevaarlijke aanval weer voorbij. Gaglar had de bal nooit zo hoog kunnen pakken. Alle jongens werden wat feller waardoor het spel wat ruwer werd. De scheidsrechter moest eeen paar keer even hard fluiten, en soms een woordje wisselen met de spelers. Het spel werd er weer wat rustiger door. Het was ook bijna tijd, DEM kreeg een corner mee. De corner werd genomen, de bal kwam voor het doel uit. Het was erg druk in het strafschopgebied, de bal werd heen en weer gespeeld en kwam bijna tegen iedereen aan. Nick kreeg de bal op de voet, schoot tegen een speler aan, iedereen schoot er op los. Het was een volledig zooitje daar, maar opeens zag Owen kans de bal goed op zijn voet te krijgen en maakte 3-2. Hij straalde helemaal. WAZ mocht weer aftrappen, maar seconden daarna was het toch echt tijd. Het bleef 3-2. De eerste punten zijn binnen.