DEM JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

25 november 2017 14:15

Aangekomen bij SVA staan we versteld van het mooie nieuwe complex. Wat een verbetering! Goede velden, mooie kantine. De club uit Assendelft heeft het goed voor elkaar!
Vandaag een wedstrijd in de middag, de club uit Assendelft staat lager geklasseerd en op papier zou het dus moeten kunnen. Zeker na de goede wedstrijd van vorige week. We weten echter ook dat in deze competitie alles mogelijk is, dus we kunnen ons van tevoren niet rijk rekenen.

Opstelling
Coach Jager begint vandaag met de volgende elf:
Doel: Hielke, achterin: Storm, Dave, Semih en Perry. Midden: Baris, Delano en Luuk. Voorin: Dailey op links, Sem op rechts en Ferry in de spits. Op de bank: Kaan, Junior, Bas en Damien.

Goed begin
DEM begint goed aan de wedstrijd. We zijn sterk aan de bal, hebben meer balbezit en combinaties lukken. De eerste kans is na 4 minuten wedstrijd, een pass van Baris op Dailey die vanaf links komt, maar zijn schot verdwijnt in het zijnet.
Direct daarna een uitbraak van SVA. Ik weet niet goed waar het fout ging, maar de aanvaller van SVA kan zo doorlopen op Hielke. De bal verdwijnt tegen de netten en we kijken al snel tegen een achterstand aan: 1-0. Misschien dat we stonden te slapen en zijn we wakker geschud?
DEM gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar het lukt nog niet om goede kansen te creeëren. Een voorzet van Luuk wordt weggewerkt en ook de corner van DEM wordt makkelijk door de keeper gepakt.
Dan vijf minuten na de eerste goal, een bijna gelijke situatie achterin. SVA aanvaller loopt te makkelijk langs de verdeding en het lukt Hielke niet het schot te pareren: 2-0. SVA krijgt twee kansen en beide worden benut. Als dat zo doorgaat...

Vijf minuten later is het dan eindelijk DEM die weet te scoren, Sem tikt door op Ferry en hij weet de keeper te passeren: 2-1. Terecht wat mij betreft, want DEM is voetballend beter. En direct daarna de gelijkmaker! Delano kopt door op Ferry en die weet wederom prima te scoren. Het juichen is echter van korte duur, want de scheidsrechter keurt de goal af vanwege buitenspel.

Gelijkmaker
DEM laat het er niet bij zitten en gaat vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Sem krijgt de bal in de 16 en probeert in een scoringspositie te komen, hij wordt neergehaald en DEM krijgt een penalty. Dave gaat achter de bal staan en schiet deze prima binnen: 2-2.

SVA heeft eigenlijk maar één wapen, de lange bal naar voren en met fysieke spitsen de bal proberen te veroveren en door te lopen op de keeper. Dan is het weer Ferry die het prima doet als spits, zijn tweede goal wordt in de 20e minuut genoteerd en hiermee komt DEM terecht op voorsprong: 2-3. Vier minuten later een grote kans voor DEM: een schot van Dailey op de keeper, deze werkt de bal weg. De bal komt bij Ferry, maar zijn schot wordt nu gepakt door de keeper.

Het voetbal wordt dan wat minder. DEM krijgt wel mogelijkheden, maar met name uit dode spelmomenten. Ook wordt er weer een goal van Ferry afgekeurd vanwege buitenspel. Na 35 minuten wordt Perry gewisseld voor Kaan. Ferry gaat naar de rechtsachter positie en Kaan neemt de spits positie in.

Sterker DEM
DEM blijft sterker dan SVA en heeft ook meer mogelijkheden, een hoge bal van Baris, een lage bal Delano, maar het is niet genoeg om de keeper van Assendelft te passeren. Dan in de laatste minuut, een dekkingsfout, de spits van SVA staat vrij en krijgt de bal via een hoge bal en weet deze binnen te koppen. In plaats van 2-4, weet SVA de score om te buigen naar 3-3. Wat een domper. Net voor de rust deze belangrijke gelijkmaker voor SVA. We moeten zien hoe de boys dat verwerken in de rust.

Tweede helft
Bas is gekomen voor Dave. Hij gaat op de positie van Dailey spelen, en Dailey verhuist naar de verdediging. Een goede voorzet van SVA wordt weggewerkt door Semih. Luuk wordt dan gewisseld voor Junior. Twee minuten daarna een vrije trap van SVA, de aanvaller lobt de bal naast het doel van Hielke.
Even later een kans voor Baris, hij heeft een goede kapbeweging, maar schiet helaas recht op de keeper. De uitbraak daarna van SVA is weer erg efficient en leidt tot een doelpunt: 4-3. Het lijkt erop dat SVA beter weet om te gaan met de kansen dan DEM.

Weer een penalty
Vijf minuten later een lange bal op Sem, hij wordt wederom neergehaald in de 16. Nu mag Baris de penalty nemen. Zijn inzet is echter niet goed en de keeper weet de bal te stoppen. Hij heeft de bal niet klem, maar de rebound gaat helaas over. Een kwartier in de tweede helft komt Damien voor Ferry. Vijf minuten later weer een kans voor Delano die over gaat. Dan vanuit een corner, de bal komt bij Bas, die naar Baris passt. Hij zet voor, of is het een schot op doel? De bal gaat maar net naast.
Vlak daarna krijgt SVA een vrije trap. deze komt bij de spits van SVA, zijn prima schot wordt goed gepakt door Hielke.

Damien krijgt nog eeen kans, vanuit een pass van Sem, maar het schot wordt geblokt. SVA blijft gevaarlijk met name door lange ballen en snelle counters. In de 40ste minuut weer een uitbraak en weer is het raak: 5-3. In de 43e minuut nog een kans voor Sem, hij gaat alleen op de keeper af, maar de keeper van SVA weet deze tot corner te verwerken. Na 50(!) minuten vindt de scheidsrechter het wel genoeg en fluit af voor de wedstrijd. Voetbal hebben we in de tweede helft eigenlijk weinig gezien, veel fysiek en dat leidt tot een wat grimmige sfeer op het einde van de wedstrijd.

Harde les?
Vandaag was het lastig. We kwamen niet goed in ons spel, mede vanwege het fysieke spel van SVA. Die, en dat moet gezegd, zeer efficient omging met hun kansen. Achterin lukte het ons niet om het dicht te houden en we waren onzorgvuldig met onze kansen. Gezien het spel, zeker in de eerste helft, was een gelijkspel een betere afspiegeling geweest. Jammer, weer een goede (harde?) les naar de volgende wedstrijd. Dan krijgen we Vitesse op bezoek, die vandaag met 12-1 KFC wegzette. Dat wordt dus vol aan de bak voor een goed resultaat. Belangrijker is dat we goed voetbal en inzet laten zien. Opbouwend van achteruit, combinaties zoeken, bewegen zonder de bal. Ruimte maken in balbezit en snel omschakelen bij balverlies. Proberen de duels te vermijden en voetballend op te lossen. Vanaf de zijkant natuurlijk makkelijk gezegd. Lekker trainen dus maar!