Scheidsrechter

L. Jacobs (KNVB)

Accommodatie

Onbekend

Het is guur, koud en winderig herfstachtig weer als we, op de dag dat Sinterklaas zijn intocht maakt, aantreden tegen de tweedejaars junioren JO17-1 uit Castricum.

Opstelling
De opstelling van coach Jager is als volgt:
Achterin Hielke op doel, verdedigers: Dave, Dailey, Storm en Ferry. Middenveld: Luuk, Baris en Junior. Voorin: Kaan, Sem en Damien. Bas is ziek thuis gebleven en op de bank nemen Perry, Delano en Semih plaats. Coach Jager geeft aan dat er vrijdag goed is getraind en met de prima wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen, gaan we met vertrouwen de wedstrijd tegemoet.

Castricum heeft één punt meer, dus met een winnend potje vandaag kunnen we een aantal plaatsen stijgen in de competitie.
De eerste vijf minuten gebeurt er nog niet veel, een paar vrije trappen, maar die leiden tot niets. Dan vanuit een corner in de zevende minuut. De corner wordt door Baris genomen en Junior is degene die prima zijn hoofd tegen de bal zet: 1-0. Wat een lekker begin! Op voorsprong en al snel in de wedstrijd, dat is weleens anders.

DEM blijft goed aanvallen, Baris heeft een prima steekpass op Kaan, helaas gaat zijn inzet naast. Dan nog even later in de 14e minuut een voorzet van Baris op Sem die het prima afrond: 2-0!

DEM dekt kort en Castricum heeft erg veel moeite met het spel van onze witte leeuwen.

Ruime voorsprong
Daarna een periode waarin het voetballend wat minder wordt. Castricum krijgt wat meer grip op de wedstrijd. Na 26 minuten een corner van Castricum, Hielke doet goed mee en pakt de bal uit de lucht.
Na 30 minuten is het weer Baris die een goede pass geeft op Sem in de 16. Sem houdt even in om de bal te controleren en zoekt dan een hoek uit, de keeper is kansloos: 3-0. Wat een ruime voorsprong, het zou mooi zijn als er nu wat meer rust in het spel van DEM zou komen.

Vijf minuten na de derde goal is het alweer raak. Sem wordt weggestuurd met een fantastische diepe bal van Baris, de keeper die uitkomt is te laat en Sem tikt hem langs de keeper en loopt zo richting het lege doel: 4-0. Hattrick voor Sem!

Het spel blijft wat onrustig, maar DEM is wel heer en meester en krijgt nog een paar goede kansen. Afstandschot van Baris, helaas in de handen van de keeper. Vanuit een corner komt de bal bij Luuk, maar zijn schot gaat over.

Dan fluit de scheidsrechter voor de rust. DEM gaat de kleedkamer in met een ruime en verdiende voorsprong. Wat een lekker gevoel! Blijft natuurlijk wel zaak om dit ook in de tweede helft vast te houden...

Tweede helft
In de tweede helft begint Semih die Dailey vervangt. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft is het Castricum met een aanval over rechts, de bal wordt voorgezet en komt bij de spits die de bal voorlangs schiet. Het is belangrijk om nu niet te gaan versloffen. Vijf minuten na deze kans, Baris is dan al gewisseld voor Delano, krijgt Castricum weer een kans en deze keer kan Hielke net niet bij de bal en ziet de bal in het net belanden: 4-1.

DEM zal het toch niet uit handen gaan geven? Het spel blijft wat rommelig, maar DEM blijft wel goed doorgaan. Kaan krijgt de bal in de 16, draait goed weg maar schiet ongelukkig in de handen van de keeper. Drie minuten later is het Luuk, die de bal vanuit een corner en wat gekluts via Delano voor zijn voeten krijgt en de bal inprikt: 5-1. Nu moeten we de wedstrijd rustig uitspelen.

Perry komt dan voor Dave. Castricum gaat steeds meer fysiek in de strijd gooien en krijgt daardoor ook wat mogelijkheden. Met vrije trappen en veel corners komt Castricum wel bij het doel van DEM, maar verdedigend staat het goed en houden we stand.
Weer een goede aanval van DEM, Kaan en Sem zijn hierbij betrokken. De eerste mogelijkheid voor Sem, zijn inzet wordt door de keeper weggewerkt en de bal belandt bij Kaan, die schiet op doel, maar wederom is het de prima keeper van Castricum die de bal weet te keren. Echter de bal komt weer bij Sem en de derde keer is de keeper geklopt: 6-1.

Kort na dit doelpunt een vrije trap voor Castricum op ongeveer 25 meter van het doel. De speler van Castricum schiet de bal langs de muur, Hielke weet de bal te keren, maar de afvallende bal is voor Castricum die de bal tegen de netten duwt: 6-2.

Delano moet er af vanwege een blessure, mede door het steeds fysiekere spel van Castricum. DEM moet door met 10 man.

Even later is het weer Sem die nu aan de linkerkant op snelheid de verdedigers van Castricum te snel af is. De scheidsrechter ziet van ver een overtreding op Sem en besluit een strafschop te geven. Het is Perry die achter de bal plaats neemt en prima de bal links naast de keeper prikt en daarmee de eindstand op 7-2 zet. Direct daarna fluit de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Wat een prima wedstrijd! Eindelijk belonen jullie jezelf. De stijgende lijn is goed te zien en na Uitgeest en Sporting Krommenie, komt het er nu wel uit. Kansen worden nu wel benut en dat is eigenlijk het belangrijkste. Complimenten wederom aan het hele team! Met inzet gespeeld, Castricum goed kort gehouden, kansen goed benut en achterin geen domme dingen gedaan. Prima wedstrijd met deze keer een verdiend resultaat. Kortom: zo doorgaan! Weer lekker fel en serieus trainen en op naar de wedstrijd volgende week uit tegen SVA in Assendelft.