Sterker DEM JO17-2 beloond zichzelf niet

4 - 1

DEM JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

11 november 2017 14:00

Vandaag weer een interessante wedstrijd op het programma, tegen de koploper uit Krommenie. Dit team is nog ongeslagen en we weten dus dat we aan de bak moeten. We gaan met een volledige fitte selectie naar Krommenie, dat is ook wel eens fijn.

Opstelling
Omdat Luuk zich blesseerd in de kleedkamer(!), beginnen we vandaag met de volgende opstelling:
In het doel Hielke, achterin: Perry, Semih, Dailey en Dave. Op het middenveld: Delano, Baris en Junior. Voorin Damien en Bas. Kaan in de spits. Storm, Ferry, Sem en Luuk beginnen op de bank.

Het begin van de wedstrijd is wat aftastend, beide teams gaan nog niet voluit en het valt op dat de passing bij DEM slordig is, waardoor de combinaties nog niet soepel lopen. Ook de opbouw van achteruit is nog niet goed en te vaak wordt de lange bal gehanteerd.
Maar de inzet en instelling is goed en langzaamaan komt DEM beter in de wedstrijd. De eerste kans is voor DEM waarbij Kaan, Damien en Delano goed combineren waardoor Delano een schotkans krijgt. Zijn inzet wordt gepakt door de keeper van Sporting.

Een paar minuten later is het Baris die met een prachtige steekpass Damien wegstuurt, maar helaas lukt het niet om de bal onder controle te krijgen. DEM krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en krijgt meer overwicht. Het spel van Sporting valt eerlijk gezegd wat tegen...
Weer even later, goede pass van Dave op Baris, maar helaas gaat zijn poging verloren. Is Sporting dan niet gevaarlijk? Jawel, maar met name vanuit dode spelmomenten. Een vrij trap van Sporting op zo'n 25 meter afstand van de goal gaat voorlangs.

Baris probeert het dan met een solo, maar hij wordt neergehaald zo'n 35 meter voor de goal. De vrije trap die Baris dan zelf neemt gaat ruim naast.

DEM blijft beter voetballen en dat leidt steeds weer tot kansen. Dailey zet voor op Damien die alleen voor de keeper komt, maar helaas zijn inzet wordt door de keeper gepakt. Een groot déjà vu gevoel komt boven. Het lijkt erop dat iedere wedstrijd dit zelfde beeld laat zien. Meer kansen voor DEM, maar scorend zijn we niet scherp genoeg.

Perry begaat een overtreding waardoor Sporting een vrije trap krijgt net buiten de 16. Dit schot gaat achter en het gevaar is geweken. Sporting loert op de counter en komt er soms snel uit met snelle aanvallers, Semih moet aan de noodrem trekken bij een uitbraak, waardoor Sporting een vrije trap krijgt op 30 meter van de goal. De inzet wordt door Hielke gepakt.

Net tegen de rust aan krijgt de spits van de Krommenieërs de bal in de 16, hij draait, ploegt en het lukt hem om de bal achter Hielke te prikken: 1-0. DEM gaat met een grote domper, want de achterstand is zeer onverdiend, de kleedkamer in.

Tweede helft
In de tweede helft komt Sem voor Damien. DEM begint sterk aan de tweede helft. Na drie minuten een grote kans voor DEM. Baris geeft een mooie pass op Sem die alleen voor de keeper komt, maar in plaats van te schieten (en te scoren...), probeert Sem de keeper te passeren, maar dat lukt helaas niet. Heel jammer natuurlijk, want dat zou een mooie start zijn van de tweede helft en een goede motivatie voor het team. Maar niet getreurd, als DEM zo blijft spelen, moet de gelijkmaker toch wel gaan vallen!

Sporting komt er gewoon niet aan te pas. Ze proberen het met lange ballen en fysieke kracht, maar ze krijgen geen grip op het spel. Gevaarlijke momenten zijn met name uit vrije trappen.
Na dik 15 minuten wordt Kaan gewisseld voor Ferry. En Ferry doet al snel goede zaken, want na een goede rush van Baris, geeft Baris een voorzet op Ferry, die de bal inschiet en daarmee DEM terecht op gelijke hoogte brengt!

Nu is het zaak door te gaan en te proberen op voorsprong te komen. En het moet gezegd, de beste kansen zijn voor DEM. Sem die het prima doet en de verdedigers van Sporting erg lastig maakt, komt weer voor de keeper, maar loopt te ver naar buiten en zijn schot gaat naast. Weer even later een voorzet van Dailey op Ferry, nu is het de keeper van Sporting die het schot weet te pakken.

Na ongeveer 30 minuten spel in de tweede helft komt de lange bal achter de verdedigers van DEM. Het lukt Hielke niet de bal weg te werken en de speler van Sporting passeert onze keeper en komen wederom op voorsprong: 2-1.

Luuk en Storm komen dan nog voor Baris en Perry. Sporting heeft moed geput uit de voorsprong en breken weer uit met hun snelle spitsen. De voorzet wordt echter door Semih prima weggekopt. Sporting blijft het lastig houden met onze spelers, Junior wordt onderuit gehaald op 20 meter van de goal. Luuk neemt de vrije trap, maar deze gaat over. Dan even later weer een lange bal van Sporting waardoor Hielke aan de noodrem moet trekken en een speler van Sporting onderuithaalt in de 16. Normaal een rode kaart, maar Hielke mag het doen met geel. De penalty wordt goed benut door Sporting en de voorsprong loopt op naar 3-1.

DEM krijgt nog een klein kansje met een volley van Delano die naast gaat. De spirit is er dan wel uit bij DEM, zeker als Sporting er nog een keer snel uitkomt en de spits vrij voor het doel komt en de laatste goal van de wedstrijd maakt, waarmee de eindscore op 4-1 komt.

Wat mij betreft een geflatteerde uitkomst. DEM was de betere partij vandaag en complimenten aan alle spelers. Vandaag was echt een teamprestatie om trots op te zijn. Met deze inzet en instelling maken we het iedere tegenstander moeilijk. Het blijft een probleem dat we onszelf niet belonen en scorend en ook verdedigend niet scherp genoeg zijn. Vandaag hebben we gezien hoe goed jullie kunnen zijn en als team het de koploper goed lastig kunnen maken en zelfs hadden kunnen winnen, op zijn minst gelijk spelen. Dat geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden. Ik weet zeker dat we dan punten gaan pakken.
Dus goed serieus en fel blijven trainen de komende weken en dan lekker volgende week weer simpel en fel als team voetballen, dan gaan we weer een spannende pot zien thuis tegen Castricum.