2 - 0

DEM JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

4 november 2017 13:00

Om 13:00 is de aftrap op het hoofdveld tegen de JO17-1 van FC Uitgeest. Deze tegenstander staat tweede op de ranglijst en heeft nog geen wedstrijd verloren. Het zal dus lastig worden vandaag, maar in deze klasse is er veel mogelijk dus we zijn weer benieuwd hoe het zal gaan lopen.

Opstelling
Coach Jager heeft deze week te maken met een zieke Kaan en Damien die meegaat met de JO17-1. Daardoor weer een wat gewijzigde opstelling:
Op doel: Hielke, achterin: Ferry, Semih, Dailey en Storm. Middenveld: Delano, Junior en Baris. Voorin Sem en Bas en Luuk in de spits. Perry en Dave starten op de bank.

Goed begin
DEM begint goed aan de wedstrijd, combinaties lopen goed, de spelers vinden elkaar en DEM heeft veel meer balbezit dan Uitgeest. Uitgeest hanteert vaak de lange bal, maar DEM weet dit goed te pareren. Na bijna 10 minuten misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Baris verovert de bal op het middenveld, geeft een prachtige pass op maat aan Luuk die al de diepte heeft gezocht en de bal in de loop goed aanneemt en schiet. De keeper van Uitgeest heeft echter een prima redding in huis en werkt de bal naast de palen. Heel jammer want voetballen vanuit een voorsprong is veel makkelijker. dan vanuit een achterstand.

Uitgeest begint dan langzaam wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. 5 minuten na de kans van DEM, is het FC Uitgeest met een grote kans. Maar ook Hielke heeft op deze kans een prima redding en pakt de bal goed.
5 minuten later krijgt Uitgeest weer een grote kans, de spits tikt de bal goed langs Hielke en scoort de eerste goal: 1-0. Uitgeest begint steeds beter te voetballen en het lijkt erop dat het vertrouwen bij DEM langzaamaan, na de eerste goal, begint te verdwijnen. Met name in de passing komen veel passes niet goed aan en dan wordt het lastig voetballen.

Weer 5 minuten later is het Uitgeest die hun spits alleen voor de keeper zet. Het doelpunt dat volgt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Maar DEM moet oppassen, want de tweede goal hangt in de lucht. Hielke staat zijn mannetje in de goal, maar moet veel te vaak in actie komen. Zo af en toe komt DEM er nog wel uit. SEM krijgt nog een kans op rechts, zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. De corner wordt dan makkelijk door de keeper gepakt.
Dan nog een kans voor DEM, combinatie tussen Sem en Baris, die op doel schiet, maar te makkelijk voor de keeper.

Vlak voor rust heeft Uitgeest weer een grote kans vanuit een vrije trap. De aanvaller van de FC kan de bal te makkelijk aannemen en kan op doel schieten, deze inzet wordt door Hielke weer prima gepakt. Vlak daarna gebeurt dan wat zich al lang laat aanzien: de aanvaller van Uitgeest maakt gebruik van verdedigende fouten van DEM en schiet de tweede goal in: 2-0.

Tweede helft
In de tweede helft is Dailey gewisseld voor Perry en Junior voor Dave. Luuk gaat op weer op 10 spelen en Ferry neemt de plek rechtsbuiten in. De tweede helft begint DEM met een goede kans. Prima steekpass van Bas op Luuk, maar hij wordt te ver naar buiten gedreven en de kans gaat voorbij. Even later een schot van Sem, maar hij ziet zijn inzet naast gaan. DEM probeert het wel, maar gaat te slordig om met de kansen. Bas zet goed voor op Sem, zijn schot wordt door de keeper tot corner verwerkt. De corner wordt door Baris genomen, de bal eindigt bij Luuk die het met een volley probeert, maar het geluk ontbreekt en de bal gaat hoog over.

Het zit DEM dan ook niet mee, er zijn wel wat kansen, maar het lukt niet om die te verzilveren. Uitgeest is dan nog een keer gevaarlijk met een bal op de paal, maar ook Uitgeest weet in de tweede helft de kansen niet te benutten. Het blijft dan ook 2-0.

Helaas geen punten deze keer, vooral in het begin zag het spel er goed uit. Verzorgd voetbal met goede combinaties. Uitgeest sprong wat beter met de kansen om, maar DEM had ook kansen en was zeker niet veel minder dan Uitgeest. Na het eerste doelpunt werd het spel minder, maar ik weet zeker dat we het dit team in de thuis wedstrijd nog behoorlijk lastig kunnen maken en zelfs kunnen winnen. Zeker als we op voorsprong weten te komen.

Volgende week uit tegen de koploper Sporting Krommenie. Ook dit team heeft nog geen wedstrijd verloren. Gewoon lekker simpel blijven voetballen, met de juiste inzet en misschien wat meer geluk maken we zeker kans om punten te pakken.