KFC JO17-3

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

28 oktober 2017 10:30

KNVB

Het is druilerig en winderig als we op het A-veld aantreden tegen KFC JO17-3. Op papier een tegenstander die we moeten kunnen hebben, maar uiteraard wordt de wedstrijd niet op papier, maar op het veld gespeeld.

Opstelling
Coach Marcel moet wat improviseren met de opstelling. Cem en Nick van JO17-1 sluiten aan, want Perry is geblesseerd en Delano, Kaan en Baris zijn vandaag niet aanwezig. We starten vandaag met Hielke in de goal, achterin Cem, Semih, Dailey en Storm. Op het middenveld Junior, Luuk en Dave. Voorin Damien, Nick en Sem. Op de bank zitten Bas en Ferry.

Kansen
De wedstrijd begint wat rommelig en onrustig, de eerste kansjes zijn voor DEM, het lijkt erop dat DEM deze partij makkelijk moet gaan winnen. Meer balbezit en DEM speelt bijna geheel op de helft van KFC. Maar de eerste helft wordt een helft van de gemiste kansen. Ik denk dat bijna alle aanvallers en middenvelders meerdere kansen hebben gehad, maar op de een of andere manier lukte het niet om de bal achter de keeper te prikken. De ballen gaan naast, over, of de keeper staat in de weg. Ik denk dat we wel 20 kansen of mogelijkheden hebben gezien.

KFC komt er niet aan te pas en weet niets te creeeren. Maar DEM moet oppassen, want een counter kan altijd voor problemen zorgen. We hebben al eerder gezien dat als je de kansen niet benut, de tegenstander vanuit een uitbraak wel weet te scoren.

DEM blijft het proberen en laat soms aardig voetbal zien. Maar wat de jongens ook doen, doelpunt maken lukt niet, zelfs de grootste kansen worden niet benut. Dan eindelijk in de laatste minuten van de eerste helft, komt de bal via Cem bij Damien terecht die eindelijk het het net weet te vinden, echter het is vanuit buitenspel en de scheidsrechter keurt de goal af en fluit voor de eerste helft.

Moedeloos
In de tweede helft komt Ferry voor Damien en Bas voor Nick. Hopelijk gaat het beter om de kansen nu wel te benutten. Tegen deze tegenstander mogen we, met alle respect, niet verliezen.
Maar het begin geeft hetzelfde beeld als de eerste helft. Enorm veel kansen, maar geen doelpunten, het is om moedeloos van te worden!
Dan, eindelijk, na 22 minuten voetballen in de tweede helft is het Ferry die met zijn inzet goed door gaat en via wat klutsen de bal achter de keeper weet te krijgen. Eindelijk wordt het harde werken beloont en staat DEM op voorsprong. Terecht gezien het overwicht en balbezit.

10 minuten later gebeurd echter het ongelovelijke, Een lange bal van KFC op de spits, die hoog opstuit en de spits die de bal over Hielke kopt, 1-1. KFC hebben we de hele wedstrijd nog niet gezien en met een lange bal weten ze direct te scoren. Wat een domper!

Maar het moet gezegd, DEM geeft het niet op. De kansen komen weer voor DEM. Combinaties blijven wel lopen, alleen de afronding in de 16 lukt niet. Er moet mijn inziens veel directer en vaker op het doel worden geschoten. Tevens moet er meer rust in het spel komen. Het lijkt erop dat in de 16 de zenuwen de baas worden.

8 minuten voor het einde van de wedstrijd, een corner van DEM, genomen door Dave beland bij Semih die zijn hoofd goed tegen de bal aanzet en de terechte eindstand op 2-1 zet.

Gewonnen! 3 punten! Dat is niet het belangrijkste, wel dat er hopelijk wat vertrouwen van komt voor de boys. Ik denk dat sneller en directer de goal zoeken en de keeper uitproberen zal gaan helpen en ook meer rust in het spel krijgen is belangrijk, met name in de 16.

Deze week weer lekker voluit trainen, volgende week uit tegen Uitgeest, op papier een sterke tegenstander, maar we weten nu dat dat niets zegt...