DEM JO17-2 verliest onnodig van Fortuna Wormerveer

Prachtig nazomerweer in Beverwijk als we op 14 oktober gaan voetballen tegen Fortuna Wormerveer.

Opstelling
Bas loopt op krukken en kan vandaag niet meedoen. Onzeker is nog hoe lang hij uitgeschakeld is. In de warming-up krijgt Ferry last van zijn knie en dus beginnen we met de volgende opstelling:
Op doel Hielke, achterin Perry, Semih, Dave en Dailey. Op het middenveld Luuk, Delano en Junior. Voorin Kaan, Sem en Damien. Baris en Storm beginnen op de bank.

Sterk DEM
Nadat zowel Fortuna Wormerveer als DEM een aanval hebben gedaan, Duurt het even voordat DEM grip krijgt op de wedstrijd. DEM heeft veel meer balbezit en is voortdurend op de helft van de tegenstander. Na 10 minuten wedstrijd, een aantal goede kansen: een aanval over rechts via Sem op de keeper, goede steekbal van Junior op Luuk, waarbij een verdediger van Fortuna Wormerveer goed ingrijpt, direct daarna weer een steekbal van Luuk op Delano die alleen voor de keeper komt, maar deze niet weet te passeren. Veel aanvallende momenten vaak goed vanuit het middenveld gespeeld. Maar hoewel DEM veel sterker is, worden de kansen niet benut. En ook vandaag geld dan een gouden voetbalregel... Als je de kansen niet benut, scoort de tegenstander...
Na een dik half uur spelen, een uitbraak van Fortuna Wormerveer en ze maken, geheel tegen de verhouding in, de openingstreffer: 0-1.

Het niveau zakt hierna wat in, dit doelpunt komt toch wel als een mokerslag binnen. DEM probeert het nog wel, maar de kansen worden spaarzamer en minder gevaarlijk. Perry heeft nog een goede voorzet op Sem, zijn schot wordt tot corner verwerkt. Delano neemt een vrije trap van 25 meter, maar deze gaat over. Het niveau daalt nog meer en DEM begint fouten te maken, waardoor Hielke het steeds drukker krijgt. Door wat gerommel achterin bij Fortuna Wormerveer, weet Damien goed door te gaan op de keeper, maar helaas gaat zijn inzet naast en weet DEM er niet van te profiteren.

Dan twee minuten voor het rustsignaal een lange bal op Sem, die met zijn snelheid en kracht de verdediging te slim af is en goed weet te scoren: 1-1. Een goed moment voor de gelijkmaker.

De tweede helft
In de tweede helft is Luuk gewisseld voor Baris en is Storm gekomen voor Kaan.
Storm heeft er zin in en krijgt direct een mogelijkheid, maar hij ziet zijn schot over gaan.
Direct daarna een kansje voor Sem die in een druk 16-meter gebied probeert op goal te schieten, maar zijn inzet gaat over. Dan de uitbraak die daarop volgt, een snelle counter over rechts van Fortuna Wormerveer met snelle spitsen, een prima voorzet die ook prima wordt ingekopt. Weer staat DEM tegen een achterstand aan te kijken: 1-2.

De volgende periode blijft DEM de voetballende ploeg maar de kansen zijn niet erg gevaarlijk en Fortuna Wormerveer blijft gevaarlijk op de counter loeren. Na ongeveer 20 minuten tweede helft, dribbelt Baris het doelgebied binnen en de verdediger maakt daarbij gebruik van zijn hand. De scheidsrechter ziet het en de daaropvolgende strafschop wordt prima door Dave ingeschoten: 2-2.
Gezien de verhoudingen op het veld toch wel terecht.

Daarna na 5 minuten nog een discutabel arbitrair moment, Sem stormt op de keeper af die buiten het 16-meter gebied met de hand de bal wegwerkt. Volgens de regelementen zou dit een rode kaart moeten zijn, maar de scheidsrechter besluit om alleen een vrije trap te geven. Wellicht zag hij geen doelrijke positie van Sem. De vrije trap wordt door Baris genomen, maar gaat helaas naast.

Fortuna Wormerveer en DEM hanteren dan steeds vaker de lange bal, hoewel achterin door Dailey, Semih, Perry en Dave goed wordt verdedigd, neemt de druk wel toe.

In de 30e minuut van de tweede helft komt Ferry nog even voor Damien. De knie lijkt beter aan te voelen.
Nadat Delano een vrije trap in de handen van de keeper heeft geschoten, volgt weer een snelle uitbraak van Fortuna Wormerveer, achterin word de bal niet goed weggewerkt en weer komen de spelers uit Wormerveer op voorsprong: 2-3.

DEM laat de koppen dan hangen en moet uitkijken dat Fortuna niet nog meer doelpunten gaat maken. Nu is Fortuna Wormerveer sterker en creëert meer kansen. De kansen van Fortuna worden niet benut en de scheids fluit af.

Onnodig verlies
Conclusie? In de eerste helft veel kansen laten liggen en in de tweede helft onnodige fouten gemaakt. De tegenstander van vandaag was niet zo goed en we hadden zeker niet hoeven te verliezen. Woensdag een slechte wedstrijd gewonnen en vandaag een 'betere' wedstrijd verloren. Zo kan het gaan met voetbal. Ik denk dat we in de omschakeling meer snelheid in het spel moeten proberen te houden, en meer durven te voetballen naar voren. Sneller de ingooi, sneller de opbouw, sneller de pass. Simpel blijven voetballen en de combinaties sneller zoeken. Kortom komende week lekker trainen, de weervoorspelling is gunstig en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week geen programma op zaterdag. Wellicht nog een oefenwedstrijd? We houden de app in de gaten.