Datum

11 oktober 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

De midweekse derby tussen Odin '59 en R.K.V.V. DEM is een inhaalwedstrijd voor de competitie. DEM heeft nog maar een paar wedstrijden in de benen en we zijn dus benieuwd hoe het zal verlopen tegen de Heemskerkers.

Voltallige selectie
DEM kan aantreden met een volledige selectie. Delano is weer terug van een blessure en zal zijn eerste wedstrijd van het seizoen gaan spelen.
We beginnen met op doel Hielke, achterin: Semih, Dailey, Storm en Ferry. Op het middenveld staan Baris, Luuk en Delano. Voorin starten Sem, Kaan en Bas. Vier spelers op de bank: Perry, Dave, Damien en Junior.

DEM voetballend beter
De aftrap is even voor 20:00 uur, er staat een behoorlijke wind, maar het is niet koud, fijn weer voor een lekker potje voetbal.
De eerste helft zien we twee behoorlijk gelijkwaardige teams. Alhoewel DEM meer overwicht heeft en voetballend beter is ten opzichte van de tweedejaars O17 junioren van Odin. Er zijn wat kansen over en weer. De teams tasten elkaar een beetje af. DEM staat al na bijna 5 minuten met 10 man te spelen als Bas zijn enkel verdaaid en met een blessure het veld af moet. Dave moet zich snel warm gaan lopen. In de tussentijd krijgt Sem een goede kans, komt alleen voor de keeper, maar de doelman van Odin weet de bal te pakken. Kort daarna Odin met een goed schot op doel.
Dave komt er dan in en DEM speelt weer met 11 man. Na 20 minuten het eerste doelpunt, Sem speelt zichzelf goed vrij en weet met een goed afstandschot van 20 meter de keeper te verassen: 0-1.

DEM heeft het moeilijk, Semih krijgt een schoen in zijn gezicht en moet ook even buiten de lijn behandeld worden, maar kan gelukkig verder voetballen. Kansen over en weer, niet bijzonder veel, maar beide teams doen hun uiterste best om te scoren. Odin weet dan op een cruciaal moment via een goede aanval over rechts te scoren. Hielke weet eerst nog de eerste inzet weg te werken, maar de linkerspits is attent en kopt de bal in de netten. Net voor rust de gelijkmaker, terwijl DEM voetballend beter is: zuur.

Niveau daalt in de tweede helft
In de tweede helft komt Junior voor Delano en Damien voor Kaan. Terwijl in de eerste helft goed gecombineerd werd, lijkt dat in de tweede helft steeds minder te lukken. De inzet is echter niet minder. Semih weet met een goede rush tot aan de 16 te komen, maar zijn inzet gaat net naast. Dan weet Odin op voorsprong te komen, het doelpunt lijkt veel op het eerste doelpunt van Odin, de eerste inzet wordt door Hielke weggewerkt, maar de tweede bal weten de Heemskerkers goed in te tikken. Odin leidt met 2-1.
Perry komt dan voor Ferry. DEM blijft hard werken, en hierdoor onstaan wel wat kansen: Baris schiet net naast, een bal van Junior over. Maar ook Odin krijgt nog grote kansen. Voetballend wordt het steeds minder, DEM weet soms met een lange bal Sem te bereiken die met zijn snelheid gevaarlijk is, het ontbreekt aan rust aan de bal om de kans te benutten.

Soms zien we dan nog wel een goede aanval van DEM, deze aanval eindigt bij Baris die helaas recht op de keeper schiet. In de 25e minuut van de tweede helft een rommelige aanval, de bal komt bij Damien die goed naar binnen komt en de gelijkmaker fantastisch inschiet!
En direct na de aftrap wederom een grote kans, nu voor Luuk, hij speelt zich goed vrij, maar de keeper tikt de bal naast. Spannend is het wel als Odin dan ook nog een grote kans krijgt en de spits alleen op Hielke afstormt die ver voor zijn goal staat. Het loopt goed af, Hielke weet de bal weg te werken en de kans voor Odin is voorbij.
10 minuten na de gelijkmaker weet Sem de aanval tot een corner te verwerken, deze corner pakt een keer goed uit, de bal komt bij Luuk en die schiet met links in: 2-3!

DEM krijgt 5 minuten later nog een goede kans met een vrije trap op 17 meter van het doel. Dailey neemt positie, helaas verdwijnt de bal in de muur. DEM blijft hard werken en het moet gezegd het leidt wel tot kansen: Damien lopt over de keeper, maar de lat houdt de bal tegen. De laatste kans is dan nog voor Sem, een doelpoging van Baris wordt door de keeper weggewerkt, de tweede bal komt voor de voeten van Sem, maar ongelukkig gaat zijn inzet over.

Wedstrijd ritme
Al met al geen hele goede wedstrijd. Combinaties liepen niet in de tweede helft. Lange bal werd teveel gebruikt en voorin lukt het dan niet het kopduel te winnen, waardoor de lange bal bijna altijd een verloren bal is. We moeten echt proberen te blijven voetballen, daar ligt de kracht van dit team. Toch goed dat we ook een slechte wedstrijd weten te winnen. Met meer wedstrijden in de benen, kan het alleen maar beter gaan.

Zaterdag spelen we thuis tegen Fortuna Wormerveer JO17-2. De wedstrijd begint om 10:15 uur. De jongens moeten om 09:00 uur aanwezig zijn in de bunker.