DEM JO17-2 trapt af voor een nieuw seizoen

DEM JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 03

23 september 2017 12:00

Het is prachtig nazomerweer als we op 23 september aantreden bij IJVV Stormvogels in IJmuiden.
Het voormalige JO15-1 van vorig seizoen is bijna volledig doorgeschoven naar JO17-2. Thijs heeft afscheid genomen, Ferry en Delano zijn aan het team toegevoegd.
Na twee verloren bekerwedstrijden in de voorbereiding, gaat het seizoen nu echt van start. Grote vraag uiteraard hoe gaat dit team het doen in de competitie? De meeste tegenstanders zijn tweedejaars teams en dus moeten onze jongens aan de bak. Het zal lastig worden om fysieke duels te winnen van jongens die een jaar ouder zijn, dus is het zaak om vanuit de eigen kracht te blijven spelen en voetballend oplossingen te zoeken.

Opstelling
Coach Marcel moest enigszins creatief zijn in de opstelling, aangezien onze vaste keeper Hielke dit weekend niet aanwezig kon zijn en het niet was gelukt een vervangende keeper op te trommelen. Ferry, die al vaker heeft gekeept, werd daarom aangewezen om het doel te verdedigen.
Op doel dus Ferry, achterin starten Perry, Semih, Dave en Storm. Middenveld: Luuk, Baris en Junior en voorin Kaan, Sem en Bas. Dailey en Damien beginnen op de bank. Delano is geblesseerd.

Eerste helft is matig
De eerste paar minuten zien er goed uit, na 2 minuten loopt de aanval via Luuk en Kaan naar Sem die helaas een meter naast schiet. Echter drie minuten later kan een aanvaller van Stormvogels gewoon doorlopen en scoort veel te gemakkelijk het eerste doelpunt. Wat volgt is een eerste helft waarin beide teams niet het beste voetbal laten zien. Stormvogels is sterker, wint meer duels en DEM komt niet aan voetballen toe. Soms onstaan er wel kansjes, zoals een aanval over links waarin Sem goed doorgaat en na wat gefrommel een schot op doel geeft. Het lijkt op een doelpunt, maar het is niet duidelijk genoeg en de scheids laat doorspelen.

DEM blijft zoeken, het spel is niet goed, combinaties lukken niet, passes gaan vaak verkeerd en ook de inzet kan veel beter. Er worden te weinig kansen gecreeerd. En als er dan een kansje is, wordt deze niet benut.

De coach grijpt in en wisselt Dailey voor Sem, die niet gelukkig is in de afronding en niet 100% fit is. Kaan gaat naar de spits en Dailey gaat aan de zijkant spelen.

Het lijkt erop dat DEM iets meer balbezit krijgt, maar weet nog steeds niet gevaarlijk te worden. In de 40e minuut krijgt DEM een vrije trap op een aardige positie zo'n 25 meter van het doel. Dailey neemt plaats achter de bal, we weten dat hij een goed schot heeft, maar helaas verdwijnt de bal deze keer over het doel.

Het tweede doelpunt
Even later scoort Stormvogels vanuit een hoekshop. DEM krijgt de bal niet weg en een klutsbal voor het doel wordt ingeschoten door een speler van Stormvogels. Net voor rust de 2-0: zuur. Het lijkt een dingetje te gaan worden dit seizoen, DEM krijgt vaak een goal tegen vanuit standaard situaties. Daar mag nog wel even aandacht aan worden besteed!

Een ander DEM in de tweede helft
Vergelijkbaar met vorig seizoen, waarin DEM vaak twee gezichten liet zien, is dit ook nu weer het geval. De tweede helft begint veel beter! Veel meer druk op de tegenstander, combinaties lopen beter, spelers weten elkaar beter te vinden. We zien DEM alleen nog maar op de helft van de tegenstander spelen. Dat ziet er goed uit!

Baris wordt vanwege een blessure gewisseld voor Damien. Damien kan meteen aan de bak, hij wordt weggestuurd door Luuk en schiet goed op goal, de keeper weet de bal nog nét naast te tikken. Het was het perfecte moment voor de aansluit treffer. DEM blijft het goede spel doorzetten. Er komen wat meer kansjes, een kopbal van Kaan die overgaat, goede steekpass van Bas op Luuk, die buitenspel staat.

Stormvogels hanteert vaak de lange bal als antwoord op het spel van DEM. Ferry doet het prima in de goal en pakt menig bal. Maar net nadat Bas een afvallende bal net naast schiet, breken de IJmuidenaren snel uit en weten op fysieke kracht een duel te winnen en schieten in de 25e minuut van de tweede helft de derde goal erin.

DEM blijft het proberen, Dave werkt hard op het middenveld, waar Luuk nu iets meer naar voren is geschoven. Een goede pass van Dave op Dailey die naast kopt. Het beetje geluk ontbreekt dan vandaag.

Semih scoort tegen oude club
Na 36 minuten geeft Bas een goede pass op Damien die de hoek in duikt en er een corner uit weet te slepen. De corner die door Dave wordt genomen, wordt prachtig ingekopt door Semih die, tegen zijn oude club, de 3-1 scoort.

De laatste kans is voor Storm. Een corner van DEM, de tweede bal komt bij Storm en hij komt in een goede positie om te schieten maar helaas gaat die bal net over. De scheidsrechter vind dit een mooi einde van de wedstrijd en fluit af.

De kop is eraf, zoals ze dat zeggen. Goede dingen gezien, vooral in de tweede helft, maar er kan ook nog veel verbeterd worden. Nog niet alle spelers zijn topfit, maar ook dat komt wel weer. Spelhervattingen moet nog maar eens extra op getraind worden, zowel aanvallend als verdedigend.