27 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Fortuna Wormerveer als kampioen verslagen door DEM

Het was jammer voor DEM dat het geen kampioenswedstrijd meer kon worden, maar er stond veel prestige op het spel. Fortuna was dus al kampioen en DEM had zijn zo vurig gewenste periodetitel te pakken. Maar geen van beide ploegen wilde verliezen, er bestaat nog altijd zoiets als trots. Beide ploegen gingen dit seizoen vol voor promotie. Fortuna had pas 1 wedstrijd verloren dit seizoen en DEM wilde daar graag nummer 2 aan toevoegen. Dat is gelukt. Ondanks dat beide trainers veel basisspelers op de bank en zelfs op de tribune hadden gezet werd het toch een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was. Het is omdat DEM in de 1e helft veel kansen miste anders was de wedstrijd bij rust al beslist. Zowel Rik Stals als ook Roel Pitstra hadden in de 1e helft het vizier nog niet op scherp staan. Maar beide spelers krijgen altijd hun mogelijkheden. Voor rust scoorde Rik Stals en in de 2e helft ook de 2-0. Maar Fortuna Wormerveer scoort dit seizoen vaak op het einde van de wedstrijd en dat gebeurde nu ook weer. Volkomen tegen de veldverhouding in kwamen zij terug tot 2-2. Maar gerechtigheid bestaat ook nog en in de 90e minuut scoorde Rik Stals zijn 3e van de dag. Een volkomen verdiende overwinning op de kampioen en dat geeft DEM het nodige zelfvertrouwen voor de nacompetitie. Nu op naar Malden in Gelderland.

Afscheid

Zoals bijna na ieder seizoen gaan er weer spelers stoppen of in een ander team spelen. Roel Pitstra en Eric Klijn zijn de meest in het oog springende spelers die de selectie gaan verlaten. Pitstra en waarschijnlijk ook Klijn gaan naar de zaterdagselectie van trainer Bouman. Ze zullen daar met open armen worden ontvangen. Tevens gaan (helaas) Sem Bleeker en Ruben Koper onze club verlaten.
Verder neemt ook assistent-trainer Remco Hoek afscheid van DEM. Hij gaat zich toeleggen op het behalen van zijn volgende trainersdiploma.

Nacompetitie

Het vizier moet de komende week staan op het overleven van de 1e wedstrijd in de nacompetitie.
Hoofdklasser Juliana ’31 uit het Gelderse Malden is de komende tegenstander. Juliana werd 4e van onder in de Hoofdklasse B Oost en DEM moet nu in een wedstrijd proberen om door te komen in deze serie. De KNVB heeft besloten om de nacompetitie in één wedstrijd te beslissen. Verlies is eruit en bij winst krijgt DEM de volgende wedstrijd het thuisvoordeel. Aan het zelfvertrouwen kan het niet liggen, dat heeft DEM opgedaan tegen Fortuna Wormerveer en geeft aan dat de spelers van trainer Smit er klaar voor zijn. Helaas zullen er veel supporters niet mee kunnen gaan omdat er bij DEM de fameuze Familiedag is.

Via deze weg wensen wij ons keurkorps heel veel succes.

Verslag: Ton Limmen.
Foto's: Ruud van den Booren