Knotsgek duel leidt tot onwaarschijnlijke uitslag (8-3)

Hoofddorp s.v. 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

13 mei 2018 14:00

KNVB

Na 90 minuten waren er 11 doelpunten gevallen, 8 voor DEM en 3 voor Hoofddorp. De middag begon aanvankelijk zo prachtig omdat DEM al voor rust op een 5-0 voorsprong stond en de concurrentie in Wormerveer op een 2-0 achterstand bij AFC’34. Daarmee was het negatieve doelsaldo voor DEM behoorlijk gerepareerd. Zo leek het toen althans. Aan het eind van de middag viel de symbolische regen uit de lucht.

In de 17e minuut opende Roel Pitstra de score na aangeven de kort daarvoor gelauwerde Rik Stals. Op snelheid versloeg Pitstra zowel verdediging als keeper en rondde hij knap af met een strak schot in de linkerbovenhoek. Kort daarop vielen de goals in sneltreinvaart: de tweede was een combinatiegoal met Martijn Kuijs, daarna opnieuw Pitstra, de vierde door een steenharde kopbal van Michael Obioha na een strakke corner van Daniel Man. Voor de vijfde goal tekende Rik Stals die deze keer de voorbereiding aan Roel liet.

Zee aan kansen

Na rust werd DEM achterin wat nonchalanter en gaf het de zwak spelende Hoofddorpers de kans om terug te keren in de wedstrijd. Na een tussenstand van 6-3, wist DEM voorin dan eindelijk nog enkele van de zee aan kansen te benutten en stond er dus 8-3 (Stals opnieuw en een mooie rush van eigen helft door de ingevallen Timo Wolters) op het scorebord. Wie de wedstrijd bijwoonde, zal beamen dat DEM met gemak de dubbele cijfers had kunnen binnenhalen. Het publiek zag geen hoogstaande wedstrijd maar wel eentje met veel acties voor de goals, dus volop kijkplezier.

Toepasselijke naam

Tijdens het duel zat menigeen op het oplichtende schermpje van zijn of haar telefoon te turen om te zien wat er ondertussen in Doetinchem (Telstar was er akelig dichtbij) en vooral in Alkmaar tussen AFC’34 en Fortuna Wormerveer gebeurde. Welnu, het onwaarschijnlijke leek zich in de kaasstad te voltrekken. Na een ruststand van 2-0 in AFC’s voordeel, wisten de Fortunezen (toepasselijke naam in dit geval) de eindstand om te buigen naar 3-4. De einduitslagen van beide duels lieten de stand aan kop ongewijzigd. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Fortuna riant aan kop met 6 punten voorsprong. Mochten zij volgende week verliezen van JOS/Watergraafsmeer dan zal de competitie beslist worden in Beverwijk op zondag 27 mei. Het doelsaldo is hierbij overigens de moeite van het bestuderen waard. Fortuna scoorde 13 keer vaker dan DEM en de ploeg verloor dit seizoen pas één wedstrijd. En toch worden de prijzen pas aan het eind verdeeld.