DEM overtuigend langs Legmeervogels (0-3)

0 - 3

DEM 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

22 april 2018 14:00

Op bezoek in Uithoorn speelde DEM tegen nummer 3 de Legmeervogels. Deze goed spelende ploeg kon het DEM vandaag echter niet lastig maken. De mannen van Smit en Hoek behalen een beslissende 0-3 overwinning met een gouden randje.

Na een rustige start van de wedstrijd waarin Legmeervogels direct de lange bal hanteert, zoeken Martijn Kuijs en Jordy Kluft het vijandelijke strafschopgebied op om gevaar te stichten. Halverwege de eerste helft besluit de scheids tot een drinkpauze, de warme aprildagen zijn een aanslag op de 22 mannen in het veld. Legmeervogels wordt daarna meer en meer door DEM teruggedrongen. Corners en vrije ballen belanden naast de goal of worden door de keeper gepakt. Veel corners, weinig effect.

Nummer 199

In de rust wisselt coach Smit zowel Roel Pitstra als Timo Wolters en brengt voor hen de eveneens aanvallend ingestelde Mehmet Gencer en Robert Vossebelt binnen de lijnen. Een gevaarlijke vrije trap van de Uithoornaars blijkt stuk te lopen op een gevalletje ‘buitenspel’. Direct daarop komt Gencer net een teenlengte tekort op een voorzet van Rik Stals. In de 46e minuut, we spreken ondanks de kansen over en weer nog steeds van de brilstand, pakt Danny Adrichem een voorzet vanaf links. Direct daarna valt dan toch de verdiende 0-1 die tot stand komt na balverlies van de tegenstanders waarna Vossebelt en Stals de situatie goed benutten. De DEM-aanvoerder scoort zijn 199ste doelpunt. Als de geelblauwen achterin weer fout staan, grijpt een verdediger de doorgebroken Stals vast, wat direct resulteert in een rode kaart. Nu wordt het 10 tegen 11. Een diepe bal van Gencer (Smit had een sterke hand van wisselen) stuurt Stals op links weg waarna diens voorzet het mogelijk maakt dat Vossebelt de 0-2 scoort.

Nummer 200

Legmeervogels heeft vandaag veel overtredingen nodig om Stals af te stoppen; hij lijkt ongrijpbaar. De wedstrijd lijkt zowaar op een trainingspartijtje uit te lopen, zo makkelijk vliegen de combinaties over het veld. Uit een combinatie met Martijn Kuijs scoort Stals de allesbeslissende 0-3 en zijn 200ste goal. Eindconclusie van deze zondag: JOS verliest, Fortuna wint en DEM staat 2e. Wint JOS de inhaalwedstrijd tegen Fortuna op zondag 6 mei, dan pakt DEM de 2e periode. En dan staat DEM nog maar 3 punten achter op de koploper die – alsof het nog niet spannend genoeg is - op de laatste speeldag op zondag 27 mei sportpark Adrichem bezoekt.

Huldiging Rik Stals

Een overwinning voor DEM met een gouden randje voor de aanvoerder. Een felicitatie waard: Rik Stals, een voorbeeld voor veel andere spelers in de selectie. Op zondag 13 mei, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp, volgt de huldiging van Rik vanwege zijn 200ste doelpunt gescoord in een officiële wedstrijd. Een speler waar DEM maar wat trots op is!