Velsen Rkvv (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

4 februari 2018 14:00

B. Oosterlaken

De wedstrijd begon met een gepaste stilte vanwege het de nacht ervoor overlijden van Ina van Hensbergen, ladyspeaker van de club en in november nog geëerd met het Erelidmaatschap van de vereniging. Misschien zat de emotie bij de jongens in de hoofden. Na een slechte start waarbij Velsen sterk uit de startblokken kwam, nam DEM al snel het initiatief over. Precies op dat moment viel de ongelukkige 0-1. Een door een van de Velsen-middelvelders gespeelde lange bal belandde tussen doelman Danny Adrichem en Velsen-aanvaller Mark Kloosterboer. De laatste was iets eerder bij de bal en maakte de 0-1. Nog voordat het eerste half uur om was kopte Velsen-spits Mischa Plug de 0-2 in de touwen en stond DEM voor een schier onmogelijke taak. Enkele minuten later haalde Twan Verswijveren een van de Velsen-aanvallers neer waarna hij door scheidsrechter Oosterlaken richting kleedkamer werd gezonden. Velsen bleef kansen krijgen maar ook missen.

Uitzichtloze uitdaging
Met de 0-2 op het scorebord stond DEM voor een bijna uitzichtloze uitdaging. Met 10 tegen 11 en met zo’n achterstand valt het niet mee. Ook in de tweede helft wisten de tien van trainer Arvid Smit de schade beperkt te houden. Opvallend: DEM kwam als een andere ploeg uit de kleedkamer en leek juist wel met een man meer in plaats van minder te spelen. De intentie om te scoren was ongekend. Tot de slotminuten bleef het 0-2 maar toen zette de 1-2 in de 90e minuut de wedstrijd alsnog in vuur en vlam door een goal van Mehmet Gencer. Nog vóór het laatste fluitsignaal wist Rik Stals de gelijkmaker in het doel van Velsen-goalie Sander van de Lugt te leggen.

DEM haalde op deze manier ternauwernood een puntje waarmee het de tweede positie (26 punten), samen met Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer, wist te consolideren. Fortuna Wormerveer blijft koploper met twee punten meer op 28 punten. Zondag speelt DEM uit bij AFC ’34.