Daniël Man van de wedstrijd na winst tegen Legmeervogels

1 - 0

Legmeervogels 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

3 december 2017 14:00

Een Justin Kluivertachtig schot van Daniël Man bracht DEM de overwinning. ‘Geen speler speelt zo regelmatig als Daniël. Dit is echt een bekroning van zijn stabiele prestaties van de afgelopen weken’, aldus coach Arvid Smit na afloop. DEM pakte de aansluiting bij de top terug na drie tegenvallende prestaties en staat nu stevig op de 4e positie.

De beste stuurlui staan aan wal. ‘Je moet streven naar 100% balbezit, dan kunnen zij nooit scoren’, tekenden we op langs de lijn. Een waarheid als een koe, Johan Cruijff leek even terug… Het begin van de wedstrijd was vrij tam, er ontstonden weinig tot geen echte kansen voor beide teams. Uit een hoekschop voor Legmeervogels volgde direct een tweede maar echt gevaar leverde dit niet op. De lange uittrap die daarop volgde van keeper Danny Adrichem bracht een DEM-counter die via Rik Stals en Mehmet Gencer bijna tot de openingstreffer leidde. Spits Stals schoof kort daarop een bal vlak voorlangs en een vrije bal werd door Daniël Man behoorlijk ver over geschoten.

Weinig kansen

In de eerste helft konden aan beide kanten weinig uitgespeelde kansen worden genoteerd. Een botsing tussen de keeper van Legmeervogels en DEM-aanvaller Roel Pitstra leidde tot een blessure bij de Uithoornse keeper. En vermeende handsbal van een Uithoornse verdediger werd niet bestraft. Feitelijk liet de eerste helft veel te weinig kansen voor teams van dit niveau zien; het woord ‘saai’ drong zich op. Kort voor het sluiten van de eerste helft vielen er gelukkig nog drie kansen voor DEM te noteren waarbij het een wonder mag heten dat er geen doelpunt uit voort kwam. De thee kwam als geroepen langs het kunstgrasveld waar het waterkoud was.

Justin Kluivertachtige goal

De tweede helft bracht gelukkig meer spektakel. In de 53e minuut viel een werkelijk briljante goal van middenvelder Daniël Man die vanaf zo’n 25 meter een hard schot losliet. De Justin Kluivertachtige goal liet het net bollen en daarmee tekende Man meteen voor de eindstand. Een voorzet van dezelfde jonge speler op Roel Pitstra werd door laatstgenoemde op een haar na gemist. Veel meer betekenisvolle kansen leverde de wedstrijd eigenlijk niet op. Kort voordat de 90 minuten op het scorebord stonden, kreeg Legmeervogels een grote kans die door één van de DEM-verdedigers werd geblokt. Man van de wedstrijd - Daniël Man dus – maakte bijna de 2-0 door een mooie lob over de keeper die ternauwernood door hem werd overgetikt. Het was nog even billenknijpen voor de Wijkers maar de 1-0 werd keurig over de eindstreep getrokken.

Volle winst

Met de terechte maar benauwde overwinning wist DEM een einde te maken aan een korte, negatieve serie van drie wedstrijden. Het is nu zaak deze nieuwe trend vast te houden en ook in de twee laatste wedstrijden van dit jaar de volle winst te pakken. Dat zal voorwaar niet eenvoudig zijn want de tegenstanders heten Fortuna Wormerveer (uit op 10/12) en Uitgeest (thuis op zaterdag 16/12). Weet DEM uit beide duels de volle zes punten binnen te halen dan komt - afhankelijk van de resultaten van JOS/Watergraafsmeer - mogelijk het Winterkampioenschap binnen handbereik. We gaan het zien, het worden tot aan de Kerst nog spannende weken.