Beverwijks kwartiertje goed voor winst op EDO (3-2)

Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

DEM startte als derde van de 1e Klasse A deze competitie en ging eigenlijk vrij zwak van start met een agressief en goed combinerend EDO uit Haarlem als prima tegenstander. Volstrekt tegen de verwachting wist Daniël Man in de 36e minuut de openingsgoal op de borden te plaatsen. Uitbundig juichend ging hij voorop in de pret na de goal. DEM verstopt nergens zijn titelaspiraties. Een bliksemstart in deze competitie werd gesymboliseerd door een donderslag bij heldere hemel die aan een gigantische hagelbui vooraf ging. Scheidsrechter Juroen Koene legde het spel meteen stil en publiek en spelers zochten de luwte op. 'We hebben meteen Buienradar gecheckt', vertelde hj na afloop.

Herboren EDO
Het hele spul kwam pas weer naar buiten toen de bui was overgedreven. EDO kwam als herboren uit de kleedkamer en de ploeg wist de 1-0 voorsprong van DEM in zes minuten weg te poetsen. In de 39e en in de 44e minuut legden de Haarlemmers de Wijkers het zwijgen op. Op deze pauzestand viel niets af te dingen want de 'Muggen' waren na drie kwartier gewoonweg sterker dan de 'Aardbeien'.
Na rust, eigenlijk de tweede pauze in de wedstrijd, bood DEM prima karakter en navenant tegenspel. De overmacht werd langzamerhand te sterk en vlak nadat aanvaller Roel Pitstra was ingevallen voor verdediger Tim uit de Bogaard, werd Roel neergelegd. Daniel nam plaats achter de bal voor een voorzet in het strafschopgebied, toen een kopstoot door EDO's nummer 11, Lomis Spiros de wedstrijd deed kantelen. De rode kaart turnde de wedstrijd om in een 11 tegen 10. Het gevolg was dat er veel opstootjes plaatsvonden op alle plekken van het veld. Scheids Koene had er zijn handen vol aan.

Tijdrekken
Het is opvallend te zien hoe EDO zijn best deed het tempo uit het spel te halen, overal minuten en seconden te sprokkelen: de ziekte van het moderne voetbal. Feit is dat achteraf nuchter valt vast te stellen dat de Haarlemmers zichzelf uit de wedstrijd haalden, minder doelgericht werden en DEM het spel lieten. Die invitatie was niet aan dovemansoren gericht, DEM drong aan, zette 'hoog druk' zoals trainers dat noemen en speelde met de borst vooruit en joeg op iedere bal.

Sterke Twan
In de 73e minuut komt een lange bal via een kopbal van Rik Stals voor de voeten van Roel Pitstra die er net geen controle over krijgt. Het was de aankondiging van meer aanvalsdrift. Op een scherpe voorzet vanaf links kopt Roel de bal tegen de keeper aan, de terugkaatser schiet hij in een reflex keihard over. Vrijwel direct daarna volgt een mooie combinatie die eindigt bij Rik Stals die keihard op de keeper knalt die het ronde ding meteen klemvast grijpt. Goeie keeper die Yorinn Albers, die later dan toch moet plukken als een briljante en snel dalende voorzet van Daniël Man door de sterk spelende Twan Verswijveren hard wordt binnengekopt. De uitbarsting van vreugde (zie foto) vertelt het hele verhaal (2-2). Terwijl Robert Groot met zijn tweede geel voortijdig mocht douchen, bleek het feest nog niet voorbij want na nog een supercombinatie volgt de goal van Stals. 3-2, door hem zelf overigens omschreven als 'een intikkertje.' Het Beverwijks kwartiertje was voltooid.

Koppositie onder handbereik
Voormalig koploper JOS/Watergraafsmeer verloor zondag op eigen terrein met 1-6 van AFC '34. Het perspectief voor de elf van Arvid Smit is prachtig met nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen AGB, de nummer 11 van deze competitie. DEM staat nu dus tweede maar mag volgende week zondag 12 november inhalen tegen AGB. Dan is de koppositie onder handbereik. Zaak is de kop er bij houden, niet naast de schoenen gaan lopen want aan het eind van de rit worden pas de prijzen verdeeld.