Sterk DEM wint in winderig Hillegom (1-3)

1 - 3

DEM 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

29 oktober 2017 14:00

De Zuid-Hollanders hadden windje mee de eerste helft wat resulteerde in een spectaculaire openingsfase. Hierbij kreeg Hillegom al vrij snel een één-op-één kans na ongelukkig uitverdedigen van Twan Verswijveren. Een goede redding van de snelle goalie Danny Adrichem neutraliseerde deze mooie kans voor de thuisploeg. Meteen daarna sloeg DEM terug met een uitstekende aanval waarbij de bal de onderkant van de lat raakte en al dan niet over de doellijn terug stuiterde in het veld. Scheidsrechter Wagner liet het er maar bij en hield de teller op 0-0.

Meer druk

DEM bleef goed voetballen met een uitstekende middenlinie die ondanks de wind grip op de wedstrijd kreeg. Dat resulteerde in een goal van Martijn Kuijs die na doorzetten over de rechterkant de 0-1 optekende. Hillegom hanteerde als tegenwapen de crosspass op hun nr. 7 (Ryan Aidan), die goed doorkwam en enkele mooie voorzetten afleverde. DEM paste al in de eerste helft twee wijzigingen door: beide backs en beide voorhoedespelers wisselden van kant waarna direct een mooie goal door Mehmet Gencer werd afgeleverd, 0-2. De wissel achterin neutraliseerde ook direct het gevaar in de voorhoede van Hillegom met Calvin Arendse en Madjerno Baal. De thuisploeg begon toch iets meer druk te zetten waarvoor het vlak voor rust werd beloond met de 1-2.

DEM controleert

Na de thee kreeg DEM de wind in de rug met als gevolg dat de Wijkers de wedstrijd eenvoudig konden controleren. Hillegom ging daarna achterin 1 op 1 spelen wat ook risico voor de thuisploeg met zich mee bracht. DEM zette als tegenstap Michael Obioha bij op het middenveld voor aanvaller Gencer. Zo werd de extra aanvalsdrift van Hillegom getemd. Jordy Kluft werd gewisseld voor Jesse Arendse, Halverwege de tweede helft profiteerde aanvoerder Rik Stals (weer met regenboogband!) van een foutje in de Hillegomse verdediging, 1-3. DEM speelde vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit. Een verdiende overwinning waarbij als kritische noot kan worden opgemerkt dat DEM zichzelf in de tweede helft tekort deed door te weinig te scoren.

Tweede plek

Inmiddels zien de Beverwijkers zich na de onnodige uitschakeling in de beker tegen Vrone uit Sint Pancras (een 0-2 voorsprong weggeven en dan op penalty’s verliezen) terug op de derde plek in de 1e Klasse A. Het lijkt dit jaar een heerlijke competitie te worden maar coach Smit en assistent Hoek doen het voorzichtig: stap voor stap, week na week. Uiteindelijk wint de sterkste.