DEM boekt verdiende overwinning bij Assendelft

0 - 2

DEM 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

22 oktober 2017 14:00

Met een ploeg van gemiddeld 22,6 jaar oud, speelde DEM op zondag 22 oktober uit tegen Assendelft. De wedstrijd kenmerkte zich door onrustig spel, dat zich kennelijk aan de weersomstandigheden had aangepast. Uiteindelijk nam DEM drie punten mee uit Assendelft. De Wijkers lieten veel slordige passing zien, maar werden weer geholpen door opportunistisch spel van de tegenstander.

Met Eric Klijn als centrale verdediger en Timo Wolters als rechtsbuiten startte DEM de uitwedstrijd tegen Assendelft. Jordy Kluft vulde de rechtsbackpositie in. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Waal, scoorde DEM de openingsgoal pas in de 43e minuut tegen de hekkensluiter van de 1e Klasse A. Via een ingestudeerde vrije trap was Martijn Kuijs de doelpuntenmaker.

Rommelige wedstrijd

Na rust wisselde trainer Arvid Smit verdediger Tim Uit den Boogaard voor Michael Obioha, waarna Eric Klijn verhuisde naar de rechtsachterpositie. De wedstrijd bleef ronduit rommelig van aard maar bij vlagen werden goede combinaties op de mat gelegd. Assendelft kon uiteindelijk maar bogen op één echte kans voor rust en één echte kans na rust.

Paar kansjes

DEM was over de gehele wedstrijd bezien de bovenliggende partij. Jesse Arendse verving Robert Groot en er ontstonden nog een paar kansjes. In de 90e minuut scoorde Mehmet Gencer de 0-2. Assendelft probeerde tevergeefs met een 1-op-1 aanpak een vuist te vormen. DEM speelde met succes de wedstrijd rustig uit. Al met al een verdiende overwinning.
Donderdag speelt DEM voor de KNVB-beker tegen het goed in vorm verkerende Vrone in het Noord-Hollandse Sint Pancras. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Hillegom.