DEM tweede na overwacht verlies tegen AGB in Amsterdam (2-0)

DEM 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse A

12 november 2017 14:30

Met in het achterhoofd de nakende koppositie na eventuele winst op nieuwkomer AGB (Amsterdam Gencler Birligi) uit Amsterdam Nieuw-West, vertrok DEM naar de hoofdstad.

De vertrouwde DEM-selectie ging niet slecht van start wat vrij snel resulteerde in een dot van een kans voor Martijn Kuijs (naast getikt) en een vermeende penalty wegens hands die er toch niet kwam. Na dit redelijk goede begin gaf DEM echter al snel het initiatief uit handen aan een geconcentreerd en alert spelend AGB dat geen enkel duel schuwde. DEM leek het zwaar te hebben op een spekglad veld met écht gras. Tegenwoordig wordt in de 1e Klasse A continu op kunstgras gespeeld. Eigenlijk de omgekeerde wereld van het verhaal van de Eredivisie waar zo enorm over het kunstgras wordt geklaagd. Het kan verkeren…

Rare stuiterbal

Mehmet Gencer speelde na 15 minuten de bal slim in op Martijn Kuijs die een te zacht tikkertje op de voet van de AGB-keeper zag eindigen. Een voorzet vanuit een ingooi kende een rare stuiterbal waarna de snoekduik van de AGB-aanvaller door keeper Danny Adrichem op miraculeuze wijze net naast de goal werd gewerkt. Het spel van DEM kenmerkte zich door veel nodeloze fouten uit vrije trappen en ingooien die regelrecht bij tegenstanders eindigen. Terwijl het spekgladde veld uitnodigde tot kort combinatiespel, ramde DEM de bal veelvuldig naar voren. Verdedigen is dan niet erg moeilijk. De blauwwitte aanvallers daarentegen hadden hun handen vol aan het controleren van de spekgladde bal die hen op hoge snelheid op een glibberige ondergrond werd toegespeeld.

Sportieve wedstrijd

In 23e minuut komt DEM op een 1-0 achterstand na balverlies vlakbij het strafschopgebied van AGB. De snelle tegencounter werd door AGB’s snelle nummer 14, Sergio Comvalius, binnen geknald. Een kopbal van Jordy Kluft na een half uur maakte weinig kans. Een minuutje later pakte Martijn Kuijs als enige in deze sportieve wedstrijd een gele kaart. Nog vóór rust werd Mehmet Gencer gewisseld voor de snelle rechtsbuiten Roel Pitstra. Het team stuurde steeds vaker lange ballen naar voren. Het ronde ding bleef voetballend nooit lang in de ploeg. Jordy Kluft werd na rust gewisseld voor Michael Obioha. Toch bleef DEM drukken en proberen om steeds het goede te doen: aan de inzet lag het absoluut niet.

Vertekende uitslag

In de 71e minuut belandde een afgeketste corner van Daniël Man voor de voeten Rik Stals die zijn schot via een verdediger tot corner verwerkt zag worden. DEM bleef onverminderd op de goal van AGB drukken. Een voorzet van Roel Pitstra op Rik Stals bleef steken bij de keeper, trouwens het was toch nog buitenspel. Coach Smit wisselde Eric Klijn voor de extra aanvaller Robert Vossebelt. Zijn kans komt vlak voor tijd als een lange voorzet bij de verre paal belandt. Robert knikt jammer genoeg recht op de keeper. Om de koppositie in de 1e Klasse A te bemachtigen zetten de Wijkers alles op alles maar het mocht niet baten. Het één-op-één achterin gaf AGB veel ruime en een overtalsituatie liet de Amsterdamse aanval geslepen de 2-0 aantekenen. Vertekende uitslag, wie ’t meest scoort wint de wedstrijd. Pleister op de wond: DEM staat toch tweede.