9 punten in 6 dagen, maandag de 22ste de finale

Onze Gezellen JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 11

18 mei 2017 18:30

R. Boorder

Afgelopen zaterdag thuis VVH Velserbroek verslagen, zie verslag. Gisteren onder tropische omstandigheden de wedstrijd tegen VSV. De hekkensluiter waar we thuis van verloren. We moeten helaas Gijs missen maar verder een complete en fitte selectie. We starten zoals bijna altijd weer veel te slap, we laten de tegenpartij lekker voetballen en in  de wedstrijd komen. Toch spreken we wekelijks af dat we meteen volle bak moeten spelen, de tegenstander je wil opleggen. We zijn nog maar een 5tal minuten onderweg als Iwan goed uitkomt en de bal voor de spits weg haalt. In deze actie neemt hij de spits mee . Volgens de scheids een overtreding en dus daarmee ook een strafschop. Deze wordt keurig ingeschoten, 1-0 achter. Het zal toch niet weer zo zijn dat de hekkensluiter er met de punten vandoor gaat. VSV gelooft weer in een stunt en zijn ook zeker beter in deze fase. Ze combineren goed en laten zien dat ze echt wel kunnen voetballen. Uit een van onze spaarzame aanvallen loopt Jason de 16 in en identiek  aan de overtreding van Iwan maakt ook VSV een overtreding: penalty; Jason neemt deze en schiet prima binnen 1-1.
Hierna neemt DEM het initiatief over en wordt ook de betere partij.  Niet veel later staan we met 2-1 voor uit wederom een penalty.  Benji wordt diep gestuurd en loopt goed de 16 in, hierbij wordt hij van achter aangetikt en de scheids legt de bal op de stip.  Jason eist deze bal wederom op,  altijd een risico een tweede strafschop nemen. In eerste instantie mist hij maar uit de rebound weet hij toch te scoren.

In de rust even afkoelen en uitzweten. De eerste tropische dag hakt er goed in maar we zullen toch alles moeten geven om de overwinning eruit te slepen. De afspraak was middenveld diep inzakken en prio op de verdediging, moment uitkiezen om de diepte  te zoeken en zo de krachten sparen.
Dit pakte goed uit, de kracht ebt weg bij de tegenstander en we blijven goed overeind.
Omar kiest een goed moment om diep te gaan en weet goed door de achterhoede te slingeren en voor de goal te komen. Zijn schot wordt nog door de keeper met de voet gepareerd en hierdoor  heeft Luca de bal voor het intikken: 1-3 DEM. Dan denk je de buit is binnen maar niets is minder waar. VSV perst er een slot uit waar we slecht mee weten om te gaan. Er is veel druk op de achterhoede en de goal.  VSV krijgt een reeks hoekschoppen die stuk voor stuk goed voorkomen en voor veel dreiging zorgen.  Je ziet het aankomen en het gebeurt dan ook de 2-3 valt waardoor het nog 5 spannende minuten worden. We weten de rug te rechten en slepen de overwinning over de streep.
Bijzondere vermelding voor Gio en Iwan, zij speelden een sterke pot.

Rkvv DEM - Onze Gezellen
Vandaag de wedstrijd tegen medekoploper OG. De winnaar maakt een grote stap richting kampioenschap. De uitwedstrijd heeft iedereen nog in zijn geheugen gegrift staan. Uit was het 1-1, we hebben daar de kansen niet benut en kregen vervolgens door een echte thuisfluiter de deksel op ons neus. Gebrand op winst dus. Peptalk was niet nodig vandaag. DEM begint sterk en vanaf de eerste minuut krijgen we kans op kans. Maar het scenario is gelijk aan de uitwedstrijd, 3 grote kansen worden gemist. Maar OG komt er totaal niet aan te pas. De 2 volgende kansen worden beide benut, Jason weet 2 keer de keeper te verslaan en staan we toch vrij vlot op een heerlijke 2-0 voorsprong. OG is even de weg kwijt, er is veel commentaar op de scheids, veel kritiek op de speelstijl van DEM, helaas zijn de leiders van OG hier geen goed voorbeeld in.
OG lijkt rijp voor de knock out, maar we missen weer kans op kans, kansen die we eiegenlijk niet mogen missen. Ik moet daar wel bij zeggen dat 'ons' B-veld een echte knollentuin is.

In de rust nog een korte peptalk. Achter dicht houden, geen risico's nemen, middenveld voetballen vanuit de verdediging en daarbij gebruik maken van de snelheid van Jason en Omar en....... gewoon scoren!!!!!!!
Afspraken worden uitgevoerd behalve dan weer het scoren. Zolang we dat niet doen blijft OG hopen en geloven, we zien dat OG sterker wordt en we het achterin moeilijk krijgen. Vooral over onze linkerkant wordt OG gevaarlijk en weten ze steeds vaker de 16 in te komen. Vooral Jarek en Bas ruimen veel op en Gio werkt zich een slag in de rondte. Toch valt de 2-1 uit wederom een corner, een kluts valt voor de voeten van een OG speler en de bal rolt binnen.
het 'uit' scenario gaat door mijn hoofd. OG gelooft er in en DEM weet dat het pompen of verzuipen wordt.
De spanning neemt toe en van beide kanten is er geen sprake meer van goed voetbal, OG pompt de ballen naar voren en DEM ramt ze net zo hard weer terug. Het fluitsignaal klinkt en DEM behaalt een verdiende overwinning op basis van de eerste helft waar OG er niet aan te pas kwam.

Maandag de laatste wedstrijd uit tegen Bloemendaal, een puntje is voldoende om weer voorjaarskampioen te worden.
Trots op jullie jongens, de vierde overwinning op rij en de derde in 6 dagen.