DEM verslaat machteloos AFC'34 in 25 minuten

AFC 34 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

23 april 2017 14:00

Hoed, A. van den

Een wedstrijd duurt normaal gesproken 90 minuten, maar daar had DEM geen boodschap aan.
De ploeg van Rowdy Bakker schoot uit de startblokken en gaf AFC’34 totaal geen kans. Hoewel de Alkmaarders normaal gesproken voor DEM een moeilijk te bestrijden tegenstander zijn.

Afgelopen zondag was daar echter niets van te merken. De stijgende lijn die er sinds een maand is bij DEM kreeg gestalte in een sterke 1e helft. Vol druk zettend over het hele veld betaalde zich uit. Hoewel de 1e goal al na 9 minuten viel was er al sprake van een gigantisch overwicht voor deze goal van Martijn Kuijs. Vooral de kop kans van Roel Pitstra en de mooie kans van Rik Stals hadden al moeten (kunnen) zorgen voor de openingstreffer.

Timo Wolters had een groot aandeel in de openingsfase.
Wolters was in de 1e helft zeer nadrukkelijk aanwezig. Stond hij al aan de wieg van het 1e doelpunt na een mooie combinatie met Roel Pitstra en dus het afronden van Martijn Kuijs zo had hij ook zijn aandeel in de 2e goal. Een variatie bij een hoekschop stelde de gretige Jordy de Vet in staat om doeltreffend af te ronden. De speler op de doellijn had geen schijn van kans en dus stond het 2-0. Verder was het goede en gretige veldspel van DEM een genot om te zien. De 3-0 kwam dan ook niet als een verrassing. Slechts 1 minuut na de 2-0 kon weer Martijn Kuijs scoren. Voor Kuijs was het heel lang geleden dat hij 2x scoorde in 1 wedstrijd. De wedstrijd was na 45 minuten dan ook volledig gespeeld.

De 2e helft had op papier gespeeld kunnen worden.
Zoals wel vaker na zo’n goeie 1e helft was de 2e helft slechts een formaliteit. AFC’34 had er geen geloof meer in en DEM consolideerde heel gemakkelijk de wedstrijd. Waar vooraf gesproken werd over een moeilijke wedstrijd werd het uiteindelijk een mooie en simpele overwinning voor de Wijkers. Dit geeft veel vertrouwen voor de laatste 3 wedstrijden. Er kan nog steeds veel gebeuren in de 1e Klasse A, zeker als we kijken naar de moeilijk uitwedstrijd van komende zondag tegen het sterke Velsen. De 4e plaats is inzet van deze wedstrijd. Velsen staat slechts 1 punt achter DEM. Verder kunnen zowel Hillegom en Legmeervogels nog kans maken op de 4e plaats omdat deze 2 ploegen slechts 2 punten achter DEM staan. Spanning is dus gewaarborgd.
De selectie van DEM kan echter vol vertrouwen aan de laatste 3 wedstrijden beginnen. De ploeg steekt in een goeie vorm en straalt ook veel plezier uit tijdens de wedstrijden.

Fotoalbum
Alle foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Ruud van den Booren, zijn online te bekijken.