Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 11

18 maart 2017 9:15

zelf fluiten

Vandaag de thuiswedstrijd op het programma tegen het altijd goed voetballende Bloemendaal. Een sombere dag, regen en harde wind maar de temperatuur is prima om te voetballen. Vandaag moeten we Leon missen ivm een blessure, maar Tarik is als een duveltje uit een doosje weer aanwezig.

Vooraf weer afspraken gemaakt over het spel, de aandachtspunten van vorige week nog even besproken en getracht de jongens scherp te krijgen. Vol vertrouwen de warming up om de 3 punten op DEM te houden. Maar ondanks de afspraken, ondanks de goede warming up beginnen we zeer matig. Geen afsprask wordt uitgevoerd. We zetten geen druk, maken het veld niet klein en er is geen coaching. Voetballend was Bloemendaal echt geen hoogvlieger maar je zag bij deze jongens wel die inzet, wel dat fanatieke. 4, 5 jongens halen niet hun niveau en scoren qua inzet een dikke onvoldoende. Bloemendaal heeft een paar rappe jongens voorin die het bij iedere aanval onze jongens lastig maken. We zijn gewaarschuwd, denk je dan. Maar nee, we geven zoveel ruimte weg dat de snelle jongens lekker op snelheid kunnen komen en opstomen naar de goal. We laten het gebeuren, dekken niet goed, coachen niet. De 1-0 is voor Bloemendaal. Het spel blijft rommelig bij DEM, we krijgen wel kansen maar zijn veel te gehaast. Ook de wind in de rug maakt het niet makkelijk, veel diepe ballen rollen zo over de achterlijn. Als we de bal tussen de palen kregen  stond daar een zeer goede keeper.
Het wordt nog beroerder als de spits zomaar kan doorlopen, niemand pakt hem aan. Hij loopt door het midden langs het centrale duo en schuift de bal binnen.
Voetballend wordt DEM wel beter en er komen kansen. Net voor de rust valt de 2-1, Luca geeft een prima bal op goal vanaf de zestien die net over de lange keeper en net onder de lat valt. 2-1. Er wordt direct gefloten voor de rust.
Wat ik niet vaak doe maar nu wel echt nodig vond is de jongens op hun kop geven. Wordt je overklast prima, verliezen prima, maar geen inzet niet prima. Dit is geen tegenstander waarvan je hoeft te verliezen. Sterker nog deze potten moet je winnen als je er gewoonweg voor gaat met
zn allen. De boel weer even op scherp gezet en de tips en tops uitgedeeld.
De tweede helft een ander DEM, DEM is sterker dan Bloemendaal en er wordt hard gewerkt, de laagvliegers van de eerste helft zijn de helden van de tweede helft. We krijgen veel kansen maar we hebben voorin zo'n dag dat het niet meezit. En wederom complimenten voor de keeper, hij heeft Bloemendaal er doorheen gesleept. Het is wachten op de gelijkmaker en die komt ook. Het is Luca die een prima aanval goed afrondt 2-2. DEM wil meer, krijgt kansen op meer maar het gaat niet meer lukken.
Hebben we nu een punt gewonnen als je terugkomt van een 2-0 achterstand of 2 punten verloren als je kijkt naar de kansen en het kwaliteitsverschil in de 2e helft.

De neutrale toeschouwer zal zeggen een terechte uitslag.

Jongens compliment voor de veerkracht en compliment voor de inzet in de 2e helft. Deze week weer lekker trainen.