Odin '59 JO13-4

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 11

11 maart 2017 13:00

H. Warmerdam

Vandaag een mooie wedstrijd op het programma tegen Odin 013-4. Zij hadden pas 1 wedstrijd gespeeld maar wel gewonnen tegen de koploper uit Velserbroek. Heerlijke voetbalklimaat vandaag op het zanderige C-veld. Tarik er vandaag niet bij maar verder een fitte selectie. Vooraf goede afspraken gemaakt over hoe te gaan spelen, spannend is dan wel of dit eruit gaat komen.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat deze teams zeer gelijkwaardig zijn. Odin heeft een paar snelle en fysiek sterke spelers op het veld staan. Bas had een snelle, behendige linksvoor als tegenstander. Maar complimenten Bas je had hem in je broekzak. Jarek en Gijs hadden de fysiek sterke spits ook in de pocket, en voorin had spits JasoN pittige duels met de centrale verdediger. Beide teams kregen kansen op 1-0 maar zowel Odin als DEM hebben goede keepers onder de lat staan, complimenten voor beide. In de 27e minuut komt DEM op voorsprong. Uit een rommelige situatie op het middenveld komt de bal voor de voeten van Mert. Mert ziet de keeper voor zijn doel staan en lobt de bal keurig over de keeper hen vanaf een metertje of 18. Knappe goal Mertje!. Odin is zeker niet verslagen door deze toch wel onverwachte goal en wil zeker voor rust nog op 1-1 komen. Dit gebeurt gelukkig niet.

In de rust iedereen nog wat tips gegeven hoe om te gaan met de tegenstand van Odin. De koppies staan goed en we zijn gefocust en optimistisch. Maar er zal nog flink wat arbeid moeten worden verzet op de 3 punten op DEM te houden.
Na een wat mindere start van een paar minuten pakken we het goed op en spelen we een sterk kwartier. Jason loopt goed de 16 in, is fysiek zijn tegenstander de baas. Jason zoekt de iedeale schietpositie en knalt D bal in de verre hoek helaas tegen de paal. 2 minuten later wederom Jason die sterk doorgaat en nu wel de 2-0 binnen knalt. Odin geeft zich nog steeds niet gewonnen en krijgen ook goede kansen, hetbgeluk is aan onze zijde als de bal ook op de paal en de laat wordt geschoten. Iwan houdt zijn goal schoon, sterk gekeept vandaag Iwan. Halverwege de 2e helft wordt Mert op rechts de diepte in bestuurd en hij weet de bal niet goed voor te krijgen, een hoge bal voor goal (vuurpijl) is de enige mogelijkheid. Maar Jason denkt laat ik deze is in 1 keer op mijn slof nemen. Hij raakt hem perfect en de 3-0 staat op het bord. De buit lijkt binnen maar Odin ziet dat anders. Door slecht verdedigen achterin valt de 3-1. Odin mist grote kansen en de tijd tikt door. Na een 5 tal spannende minuten pakt DEM tochh de draad weer op. Luca krijgt nog een mooie schietkams die rakelings over gaat. In blessuretijd schiet Odin de 3-2 binnen waarna vrijwel direct de wedstrijd werd afgefloten door de proma fluitende scheidsrechter.

Jongens een topprestatie, als team gewerkt, goed aan de opdracht gehouden. 2 gespeeld en 6 punten. Dan heb je als coach een heerlijk weekend.