Moeizame overwinning op de Hekkensluiter.

Datum

3 december 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het einde van de competitie nadert! Nog 2 te gaan. Vandaag tegen hekkensluiter Haarlem-Kennemerland en volgende week Fc Uitgeest. De ploeg met wie we gaan strijden om de 3e plek in deze najaarscompetitie. Ook vandaag weer prima omstandigheden En we spelen op kunstgras, volgens mij de eerste keer deze competitie. Helaas moeten we onze tank Bas vandaag missen, ligt in bed met hoge koorts. Beterschap Bas. Bas volgt de wedstrijd op de whatsapp.

Op weg naar Haarlem werd het mij al duidelijk dat we het idee hebben deze ploeg wel even op te rollen met dubbele cijfers. Ook tijdens de warming up keken we een beetje lacherig naar de tegenstander. Bij de voorbereiding hier even stil bij gestaan dat onderschatting gevaarlijk is. Eerder dit seizoen gingen we ten onder bij Schoten. Daar dachten we ook even de punten te halen en we weten hoe dat afliep.

Strijdplan: direct fel starten, tegenstander onder druk zetten en met goed combinatievoetbal op jacht naar de doelpunten. Dan de wedstrijd, wat was het moeizaam vandaag, anders dan de uitslag doet vermoeden. Fel starten; nee, tegenstander onder druk; nee, goed combinatievoetbal; nee, snel een doelpunt; Ja. Mert weet binnen een paar minuten het doel te vinden. Mijn hoop was dat dit het spel meteen ten goede zou komen, maar nee, het tegendeel zelfs. Waarschijnlijk dachten de jongens 'zie je wel, het wordt een makkie'. Binnen 2 minuten lag de gelijkmaker er in. Haarlem-Kennemerland heeft een aantal behendige snelle spelers in het team, vooral hun kleine spits zou vandaag onze plaag worden. Het spell van DEM is zwaar onder de maat, er wordt totaal niet samengespeeld. We lopen veel met bal en zonder bal staan we stil of doen de verkeerde dingen. Waar we wel goed in zijn is mooie doelpunten maken. Steff scoort de 2-1 met een prachtige trap die perfect achter de keeper valt. Klasse Steff! Hierna volgt een periode van nog steeds matig voetbal maar wel veel kansen, de kansen worden gemist en HK komt er soms gevaarlijk uit. Wat vaak gebeurt in mindere fase gebeurt nu ook weer; goede individuele acties. Nu is het Luca die goed door gaat de 16 in dribbelt en de 3-1 binnen schiet. De volgende mooie individuele actie is van Omar. Hij knalt de 4-1 binnen. Zijn we nu dan op het punt dat het voetballend gaat lopen? HK krijgt een vrije trap op een meter of 18 voor de goal, deze wordt keurig binnen geschoten en de stand is 4-2. We komen niet los en hebben dit vooral aan ons zelf te danken. Met deze stand de rust in. Geprobeerd te motiveren om het vooral voetballend op te gaan lossen. De wedstrijd lijkt qua verloop op de verloren wedstrijd tegen Schoten, hierbij kwamen zij direct na rust sterk terug en trokken uiteindelijk aan het langste eind. Deze wedstrijd ook aangehaald en gewaarschuwd.

De 2e helft start en ja hoor binnen enkele minuten ligt de bal erin 4-3. En nog steeds lukt het DEM niet om het voetballend op te lossen. Dan maar op de andere manier, hard werken en de zege over de streep trekken. Een scrimmage voor de goal van HK, Tarik zet goed door en schiet de 5-3 binnen. Hierna kansen voor beide ploegen, teams zijn gelijkwaardig en HK weigert zich gewonnen te geven. Vooral die kleine rappe spits kan echt voetballen en maakt het de achterhoede zeer moeilijk. Meer dan terecht komt HK op 5-4. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het eerder 5-5 zag worden dan 6-4.
Het lijkt alsof we eindelijk wakker werden, we gingen beter staan deden er een klein schepje op en zagen toch in dat er iets moest gebeuren. Een corner wordt door Tarik genomen en door Omar afgemaakt 6-4 met nog een kleine 6 minuten. De volgende goal was ook prachtig, Benji gaat goed door op links loopt de 16 in en passeert de keeper met een mooie schuiver in de verre hoek 7-4. Nu pas heb ik vertrouwen in de 3 punten. De 8-4 wordt gemaakt door Jason, deze wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. het laatste fluitsignaal klinkt.
3 punten, 7 mooie doelpunten maar verder een moeizame wedstrijd met matig voetbalspel.

Waarschijnlijk heeft de scheids zich bedacht. Op het wedstrijdformulier staat een 8-4 zege! Overigens werd de wedstrijd prima geleidt door de scheids. En ook Johan wederom bedankt voor het foutloos vlaggen.
Volgende week de laatste wedstrijd tegen Fc Uitgeest. Hier spelen we voor de 3e plek.