Kennemers (de) JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

26 november 2016 8:30

H. Warmerdam

Vandaag de thuiswedstrijd op het programma tegen de Kennemers o13-2. Nieuwkomer in de competitie ipv hun broeders van o13-3. Moeilijk in te schatten wat ze in huis hebben. Ze hebben 4 punten na 3 wedstrijden. Vandaag wederom een prima voetbaldag, mooi tijdstip, redelijk veld en prima voetbalweer.
Dan de wedstrijd; vooraf weer een duidelijke instructie mbt de verwachtingen, meteen scherp en de wil uitstralen om te winnen. de spirit is aanwezig en na een goede warming up heb ik vertrouwen in een goede wedstrijd. Die wedstrijd werd het ook, de eerste 20 minuten redelijk gelijkwaardig waarbij DEM iets bovenliggend is. Er wordt goed gevoetbald, mooie combinaties, spelen goed over, en hebben vooral rust in het spel. We zijn alleen nog niet echt heel gevaarlijk. Kennemers heeft een goede centrale verdediger En de keeper doet ook keurig zijn werk. 5 minuten voor rust wordt dan toch het net gevonden. Leon geeft een prima bal op Jason en die weet daar wel raad mee en zet de 1-0 op het bord. Dit breekt de wedstrijd open, van 2 kanten wordt het tempo verhoogt wat aan beide kanten nog kansen oplevert. Met 1-0 de rust in.
De jongens complimenten gegeven over het vertoonde spel. We zien wat we op het veld willen zien, goed voetbal, mooie combinaties en we geven weinig tot niets weg. Mag gezegd worden we hebben een sterke achterhoede, Jarek als leider van de achterhoede speelt wederom een bere sterke pot. Naast hem Gijs, die altijd weet waar hij moet staan en de ballen onderschept. Bas en Jim op de back plekken, zij zijn de killers, pakken de ballen af en houden het potdicht.
Als het tempo wordt verhoogd en we iets feller gaan spelen blijven de punten zeker bij DEM. Dan de tweede helft, wat een heerlijke helft was dat, goed spel, sterk, inzet, plezier, heerlijk!
Hier komen de hoogtepunten: Jason schiet de 2-0 binnen nadat een schot van Omar wordt geblokt door de keeper. De 3-0 is een prima aanval over links door Steff via Benji komt de bal bij Jason die de bal panklaar legt voor Omar. De 4-0 wordt voorbereid door Omar, hij gaat goed door over de linkerzijde, legt de bal terug op Leon, zijn schot komt voor de voeten van Benji die de bal prima binnen schiet. Het verweer van de Kennemers is gebroken waardoor het een beetje gallery play wordt. Er wordt wat geschoven met de opstelling maar het spel blijft prima.
De 5-0 komt uit een prima genomen corner van Tarik, Omar kopt perfect binnen.  De 6-0 is een prachtige actie van Omar, hij dribbelt de 16 binnen en krult de bal in het kruis. Het is nu éénrichtingsverkeer, het komt de kwaliteit niet ten goede zo'n grote voorsprong, maar het blijft genieten. De 7-0 is een mooie pass van Mert op Omar die vervolgens de bal klaar legt voor Luca. De 8-0 valt na een mooie kans voor Benji. Benji hersteld goed en legt de bal terug op Luca. Hij zet voor op Omar die de laatste goal van vandaag binnen schiet.
Omar zijn kwaliteiten blijven niet onopgemerkt bij o13-1. Omar traint al geruime tijd mee en wordt steeds vaker uitgenodigd. Een prima, verdiende prestatie Omar. Top.

Jongens, weer op naar volgende week, lekker trainen. Zaterdag spelen we tegen hekkensluiter Haarlem-Kennemerland.