DEM o13-3 speelt alvast voor Sinterklaas

4 - 3

DEM JO13-3

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

12 november 2016 10:30

Vandaag de uitwedstrijd tegen Schoten, een wedstrijd waarbij de punten mee moeten naar Beverwijk. Tarik heeft zich afgemeld, verder een fitte groep. Een koude ochtend maar een flauw zonnetje maakt het een aangename voetbal temperatuur op een prima grasveld.

Dan de wedstrijd. Het begin is redelijk maar niet echt om het heel warm van te krijgen. Schoten brengt ook weinig in en het spel speelt zich af op de helft van Schoten. Er wordt teveel gepingeld ende flanken worden niet gebruikt. Hierdoor maken we het Schoten niet echt moeilijk. Zoals elke week wordt de ban gebroken door een sterke individuele actie. Ik ben even kwijt wie het was, Jason of Omar maakt de 1-0. Hierna wordt het spel beter. Een goede aanval over links met goed werk van Mert komt bij Jason terecht, hij draait goed weg en schiet na 25 minuten de 2-0 binnen. Bijna rust als Schoten over rechts de bal krijgt en de bal voorschiet. Er staat niemand van Schoten maar Bas en Steff staan dicht bij elkaar, Bas mist de bal, dit had Steff niet verwacht waardoor hij in een reflex de bal in eigen doel schiet. Jammer kan gebeuren, niets aan de hand. we hebben de wedstrijd in de hand, krijgen genoeg kansen en Schoten zet daar weinig tegenover. Met 2-1 dus de rust in.

In de rust even stilgestaan bij de bekende puntjes. Het belangrijkste punt wat werd meegegeven is dat er een schepje op moet, baltempo omhoog en meer de ruimte zoeken.
De tweede helft begint en ja hoor we doen het weer, we bouwen op, spelen slap in en vervolgens wordt er door 3 man zeer slap in gegrepen waardoor een spelertje van Schoten zomaar voor de goal komt te staan en  de 2-2 binnen schiet.

Schoten ruikt bloed en gaan heel opportunistisch ballen. We zijn de weg kwijt, in plaats van blijven voetballen gaan we pingelen, uit onmogelijke hoeken schieten op goal en samenspel is ver te zoeken. Doch krijgen we genoeg kansen waarbij het geluk ontbreekt of de scheid wel iets te fanatiek ingrijpt of juist niet. Maar goed, zoals gezegd verliezen doe je nooit door de scheids. Het spel speelt zich alleen maar af op de helft van Schoten maar het balletje gaat er niet in. Een diepe bal valt over onze verdediging wordt goed opgepakt door een speler van Schoten, Leon wordt geklopt en de keeper wordt verslagen met een lobje; 3-2 achter. We lijken wakker te worden en gaan op zoek naar de gelijkmaker, na weer enkel goede kansen te missen valt de bal voor de voeten van Omar en hij weet uit de draai de 3-3 binnen te knallen. Noch een 5 tal minuten op de klok en DEM geeft nu vol gas. Een paar 100 % kansen met de beste kans voor Jason. Hij wacht alleen iets te lang met schieten en wordt naar de buitenkant gedrukt. DEM claimt een strafschop maar krijgt deze (terecht) niet. Een goed schot op doel wordt van richting veranderd door een verdediger van Schoten. Corner, nee de scheids geeft (onterecht) een achterbal. De jongens protesteren maar Schoten gaat door en zetten een aanval op die eindigt met een corner. En ja hoor deze valt binnen: 4-3 voor Schoten in de laatste tel van de wedstrijd.

Een onnodig verlies, we hebben dit helemaal aan ons zelf te danken, niet aan de tegenstander, niet aan de scheids. We zijn afgehaakt bij de top en belanden in de middenmoot. Vandaag hebben we vooral tegen ons zelf gevoetbald.

Deze week weer lekker trainen, volgende week de thuiswedstrijd voor de beker tegen Kennemers.