2 - 0

DEM JO13-3

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

10 december 2016 10:15

Vandaag de laatste competitiewedstrijd tegen directe concurrent voor de 3e plaats Fc Uitgeest. Bij winst is de derde plaats veilig gesteld. Helaas moeten we Jarek en Jim missen vandaag, beterschap jongens. Santi en Abdul waren bereid vandaag in te vallen. De opstelling vandaag moest dus wel wat worden aangepast waardoor we niet helemaal vertrouwd in het veld stonden. Steff laatste man, Gio onze alles kunner op de linksback en Santi rechtshalf op het plekje van Steff.
Vanaf de eerste minuut begonnen we vandaag goed, goed voetbal, mooie combinaties van achteruit, helaas waren de middenvelders en de voorhoede iets te gehaast. Vanaf de eerste minuut een leuke wedstrijd. Dit was ook te verwachten want we gaan de hele competitie eigenlijk gelijk op met Uitgeest.
Voetballend waren we zeker de betere maar FcUitgeest komt er vaak gevaarlijk uit. Kansjes zijn er de eerste helft voor beide teams. Iwan keept vandaag een beste wedtrijd en houdt zijn goal schoon.
De beste kans is een schot in de laatste minuut van de eerste helft. Een pegel op de goal van Uitgeest wordt formidabel gered door de keeper waardoor we met 0-0 de rust in gaan.

Met veel vertrouwen gaan we de 2e helft in, wind in de rug en we hebben een aantal jongens met een beste trap in hun benen. voetballend wordt het de tweede helft iets minder maar er wordt hard gewerkt. We krijgen goede kansen maar willen vaak nog iets te veel, nog een mannetje voorbij, nog een extra stap, waardoor het niet lukt de verdediging en de keep te verrassen. We zijn nog steeds de betere en het is eigenlijk wachten tot het doelpunt valt. Uitgeest doet zeker goed mee en het verschil is niet groot, onze achterhoede staat niet altijd goed dus moeten we waakzaam blijven.

Uitgeest zet halverwege de helft een aanval op waarbij we achterin niet goed staan, Steff moet een nuttige overtreding maken op een meter of 20 van de eigen goal. Vrije trap. En ja hoor, deze wordt fenomenaal ingeschoten. Met een mooie boog valt de bal in het kruis, 1-0 achter. Dit is een tik voor DEM. Maar nog tijd genoeg om in ieder geval gelijk te komen. Maar dan is het geluk niet aan onze zijde En lukt het niet de bal tussen de palen te krijgen. De druk om te scoren maakt het voetbalspel niet beter. Er valt zelfs een 2e goal door een foutje op het middenveld. Heel jammer, een punt (minimaal) was zeker terecht geweest.
Maar het was een heerlijke wedstrijd jongens, ik heb vandaag alles gezien. Goed voetbal, strijd, teleurstelling en vooral sportiviteit. Complimenten!

De najaars competitie is voorbij en we kunnen de balans opmaken.
4e in de competitie, 5 keer gewonnen (eigenlijk 6, maar Kennemsr is uit de competitie gegaan), 1 keer gelijk, en 4 keer verloren. 39 doelpunten voor en 21 tegen. Met nog een wedstrijd te spelen zijn we al zeker van de volgende ronde in de beker!
Over inzet in wedstrijden en training ben ik zeer tevreden. Ik heb genoten, ben trots op jullie en heb al weer zin in de voorjaarscompetitie.

We gaan door met trainen, houd de app van de papa's en mama's in de gaten.