5 - 2

DEM JO8-1

Onder 8 zaterdag, JO8-1, Hoofdklasse 4

5 november 2016 8:30

Met heel wat spetters op de voorruit vertrokken wij richting onze tegenstander. Het regende en of deze wedstrijd doorging wisten wij niet, maar daar aangekomen gingen wij al snel op zoek naar de kleedkamer. Wij hadden veel zin in deze wedstrijd en waren daarom ook snel omgekleed en klaar voor de nodige instructies en warming-up.

Wij begonnen deze wedstrijd met Day en Kyano in de wissel en Laurens op doel.

Het eerste fluitsignaal klonk en wij zaten gelijk goed in wedstrijd. Voetballend kwamen wij er goed uit en speelden veelal op de helft van KFC. Ook verdedigend werd de bal onderschept en kon onze aanval worden ingezet. Zo verstreek de tijd, maar het lukte ons niet om de score te openen. De tegenstander komt dan opeens met het openingsdoelpunt 1-0. Onze doelman probeerde de bal nog tegen te houden, maar vergat dat een keeper ook zijn handen daarbij mag gebruiken.

Niks aan te doen het spel ging verder en wij wilden van de 0 af. Na een paar minuten spelen kon Bodhi de keeper verassen, met zijn linkerbeen schoot hij de bal tussen de palen 1-1. Wij waren weer in de wedstrijd en wilden vooruit. Maar dan vlak voor rust maken zij de 2-1 vanuit een corner, die er de 1ste keer niet inging.

Zo gingen wij de rust in.
Rust

Na rust begonnen wij met dezelfde wissels en nu stond Bodhi op doel. Al gauw was het merkbaar dat er in de verdediging gaten ontstonden. Positioneel stonden wij niet op de juiste plek. Maar na een paar minuten spelen kwamen wij toch op gelijke hoogte. Anas gaf een goede voorzet op Kaj en daar was de 2-2. Wij wilden nu de wedstrijd winnen en iedereen speelde vooruit. Wij vergaten daarbij dat we ook die inzet moeten hebben bij het verdedigen. Al gauw werd het dan ook 3-2 en niet lang daarna 4-2. Toch bleven wij erin geloven en gaven niet op. Wij hadden nog een paar kansen, maar als zij de 5-2 maken is het gelijk ook het einde van de wedstrijd.

Jammer dat wij niet met minimaal 1 punt het terrein konden verlaten. Wij hebben hard gewerkt en goed samen gespeeld, maar mistten de omschakeling in het verdedigen. Als er een verdedigend spelende speler op doel staat, zullen wij rekening daarmee moeten houden en minder aanvallend willen spelen.

We maken ons op voor onze volgende tegenstander, want deze wedstrijd hadden wij niet hoeven te verliezen.

Complimenten voor jullie doorzettingsvermogen Jo8-1.

Penalty’s zijn benut door: Kaj, Laurens, Jah-rhyllio, Anas, Kyano, Day, Janeiro en Bodhi

Man of the Match: Janeiro