Spannende pot met een verdiende overwinning

Assendelft JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

29 oktober 2016 12:45

F. Schram

Vandaag komt de nummer 3 op bezoek, wij staan op een keurige 4e plek. We kunnen wisselen van positie als we de punten in Beverwijk weten te houden. Aan de omstandigheden ligt het niet. Een fitte selectie, prachtig weer en een goed grasveld.

De start is wederom niet sterk, te mat, behouden, en geen overtuiging en wil om te winnen. We laten het spel aan de tegenstander. In de eerste minuten weet Assendelft al een paar keer gevaarlijk door te komen wij zetten hier weinig tegenover. We komen na een kleine 5 minuten met 1-0 achter. De keeper is te gehaast en speelt de bal niet lekker naar de linksback, de rechtsvoorgangers is daarbij onze back te snel af en knalt de bal over de keeper. Een cadeautje, maar op dat moment zeker verdient. De 1-0 maakt ons wakker en we beginnen in ons spel te komen, nog niet op 100% maar er komt beleving. Het voetbal blijft wel rommelig, afstand tussen de linies is te groot en een aantal jongens blijven onder hun kunnen voetballen. Terwijl wij het moeten hebben van de teamprestatie, met elkaar hard werken. Zoals al vaker dit seizoen moeten we het dan hebben van individuele klasse. Nu is het Omar die door het midden steekt de bal voor zijn sterke been weet te krijgen en hard uithaalt. De bal valt keurig binnen en de 1-1 staat op het bord. Vervolgens blijft het spelbeeld onveranderd. De ploegen zijn gewaagd aan elkaar. Assendelft voetballend iets beter, waar DEM fysiek sterker uit de bus komt met betere individuele kwaliteiten.

In de rust getracht de jongens wat scherper te krijgen. Er moet feller worden gespeeld, kort in de dekking en druk uitoefenen wanneer dat kan.
Dit wordt in de tweede helft veel beter gedaan dan in de eerste. Het blijft een spannende strijd waarbij de teams niet voor elkaar onder doen.het is weer een sterke aktie van Omar. Na een goede aanval over links krijgt Omar de bal en draait de 16 in, loopt nog enkele meters door en weet de bal in het keine gaatje van de korte hoek te prikken. 2-1. Assendelft is nog niet verslagen, het is een spannende wedstrijd waarbij de coaches ook nog een waarschuwing krijgen voor het leveren van commentaar. beide teams krijgen kansen waarbij de keepers goed hun werk verrichten. De geluksvogel zat vandaag aan de kant van DEM. Waar we in Krommenie de pech hadden hadden we vandaag het geluk. Een hoge bal (of schot op doel) van Steff valt bij de 2e paal en Mert weet hier zijn hoofd tegenaan te krijgen en kopt de 3-1 binnen. Nu lijkt Assendelft te bezwijken. Dit gebeurt zeker als Gio ziet dat de keeper ver voor zijn doel staat en hij de bal er keurig overheen lepelt. 4-1, de buit is binnen. Ook onze fantastische keeper Iwan krijgt nog een hoofdrol als hij een penalty van Assendelft weet te stoppen.

Een spannende wedstrijd met  2 gelijkwaardige ploegen. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Maar ja de punten blijven lekker in Beverwijk.
Jongens, komende week weer lekker 2 keer trainen En dan zaterdag tegen Uitgeest.