3 - 1

DEM JO13-3

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

15 oktober 2016 9:00

Na een goede reeks wedstrijden met ruime overwinning zijn we op een gedeelde 3e plek terecht gekomen. Vandaag spelen tegen de nummer 2 Odin. Een andere wedstrijd was de nummer 1 tegen de andere nummer 3. We kunnen dus hele goede zaken doen. Voor het eerst een partijtje in de regen maar we spelen op kunstgras.
Vandaag moesten we Jim en Benji missen maar Leon kan gelukkig weer spelen. Helaas maar 1 wissel omdat de andere o13 teams gelijktijdig speelden.

De wedstrijd. De afgelopen weken besteed ik veel aandacht aan de eerste 10 minuten, focus en fel,  hoe pakken we een wedstrijd op. Het is nu niet dat we zo sterk begonnen maar binnen een minuut stonden we 1-0 voor. Een hoge bal van Gio vanaf de zijkant wordt verkeerd beoordeeld door keeper en achterhoede en beland voor Jason z'n voeten, Jason weet hier raad mee; goal.
Kwam hierdoor rust en zelfvertrouwen in de ploeg? Nee, helemaal niets zelfs. We speelden ver onder ons niveau, geen inzet, geen overtuiging, geen enkele goed ingespeelde bal. Odin speelt fris en met overtuiging. Hun nummer 10, onze plaaggeest zorgde continue voor dreiging. het was wachten op de tegen goal. En die kwam ook, slap uitverdedigen waarbij we gaan pingelen leidt tot balverlies en de bal wordt keurig binnengeschoten; 1-1. Odin voelt dat ze bovenliggend zijn en gaan vrolijk door met hun aanvalsspel. We zetten hier niets tegenover. Helaas valt de 2-1 net voor de rust. Onze linksback wordt omspeeld en met een mooi lobje is onze keep Iwan kansloos.

In de rust even een stevige speech. Verliezen is niet erg, maar toeschouwer zijn van je eigen wedstrijd kan niet. Inzet, beleving, samenspel, willen voetballen en plezier, dat wil ik zien!!

In de tweede helft een sterker DEM, we durven weer en hun sterke 10 werd aangepakt. Een gelijkwaardige 2e helft. Beide teams krijgen kansen waarbij wij te weinig het doel zoeken. Toch halen de meeste jongens hun niveau niet, jammer. Uiteindelijk valt de 3-1 en is de pot gespeeld.
Hier zat zeker meer in, niet op basis van deze wedstrijd maar wel op basis van wat we kunnen. het gat met de nummers 1 en 2 is groter geworden, 5 punten, we staan nu met 3 teams gedeeld derde dus we gaan strijden voor de 3e plaats. Volgende week spelen we voor de beker onze 2e poule wedstrijd.