Onze eerste verloren wedstrijd van dit seizoen

3 - 2

DEM JO8-1

Onder 8 zaterdag, JO8-1, Hoofdklasse 4

15 oktober 2016 8:45

Een vroege wedstrijd waarbij wij om 07:30 uur op de parkeerplaats stonden. Klaar voor vertrek en in onzekerheid of de geplande wedstrijd wel of niet door zou gaan. Het had de hele avond en nacht geregend en ook nu regende het nog. Zo vertrokken wij op weg naar Purmerend. Toen wij daar aankwamen was het wachten op nieuws van de wedstrijdsecretariaat. Wij kregen positief nieuws en konden ons alsnog klaarmaken voor de wedstrijd. Een wedstrijd op kunstgras gaat nou eenmaal (vaak) door ;-)

Een snelle omkleedsessie en wedstrijd bespreking en zo verlieten de spelers de kleedkamer op weg naar de groene mat.

Deze wedstrijd begonnen wij met Anas en Bodhi in de wissel en Day op doel.

De wedstrijd begon en Purmerend domineerde. Onze jongens waren onder de indruk van deze tegenstander. Met vlagen werd er door ons gevoetbald. Het duurde dan ook niet lang voordat Purmerend na een aantal schoten op doel, de score opende 1-0.  Een gelukstreffer voor hun, want onze doelman had de bal helaas niet klemvast vast. Ondertussen in de stromende regen werden wij actiever. Niet zoals wij gewend zijn te spelen, maar wij kwamen nu wel vaker op hun helft te spelen. Toch werd er voornamelijk op onze helft gespeeld. Het was druk voor ons doel, toen Kyano de bal weg wilde schieten en via een tegenspeler de bal in ons doel belandde 2-0. Hoeveel pech kan je hebben?

We moesten maar snel een tegendoelpunt maken, dus bleven wij het proberen. Er werd meer gecombineerd en op gegeven moment dacht Anas van grote afstand te gaan schieten. Dit schot ging hoog over alle spelers inclusief hun keeper en belandde in het doel, 2-1. Wij waren terug in de wedstrijd en kregen zelfs nog wat kansen om op gelijke hoogte te komen.

Maar dan krijgen zij weer een kans om hun vrije man te vinden en ligt de 3-1 erin.

Wij geven niet op en blijven zoeken naar die treffer. Er word gecombineerd en de bal komt dan bij Anas in de voeten. Uit een moeilijke hoek schiet hij en wij zien de bal achter hun keeper tot stilstand komen, 3-2. Zo gaan wij de rust in.

Na rust had onze keeper Janeiro een aantal geweldige reddingen. Purmerend wilde hun score verder uitbreiden. Maar wij gaven niks meer cadeau. Zelf kregen wij ook vele kansen, maar niks wilde erin. Zo ging het op en neer, tot dat het laatste fluitsignaal klonk en wij onze eerste wedstrijd van dit seizoen verloren.

J08-1, Jullie hebben jullie best gedaan en bleven (vooral in de tweede helft) strijden voor de punten. Helaas lukte het niet. We kijken daarom uit naar de volgende wedstrijd waarin wij weer voor winst zullen strijden!

Penalty’s zijn benut door: Kyano, Anas en Janeiro