1 - 8

DEM JO8-1

Onder 8 zaterdag, JO8-1, Hoofdklasse 4

1 oktober 2016 8:30

Om 07:30 uur waren wij compleet. Dit keer zonder Laurens, die wij beterschap wensen!!!

Op de parkeerplaats werden we ontvangen en kregen voor elke speler een voetbaltas en presentatiepak gesponsord door Rudy’s schilderwerken.

Toen vertrokken we in uniform op weg naar Assendelft, waar wij om 08:30uur onze 4de competitiewedstrijd moesten spelen.

Na de wedstrijdbespreking verlieten de spelers de kleedkamer om te beginnen aan de warming-up, waarna de wedstrijd op tijd kon starten.

Met elk een positie, Sil op doel en Janeiro in de wissel, klonk het eerste fluitsignaal en begonnen wij sterk aan deze pot.

Het duurde daarom niet lang voordat Kaj (met een op maat gegeven assist) Bodhi kon bedienen. Koel en met een prachtig schot, was daar de 0-1. Wij waren op dreef en kregen de smaak te pakken. Er werd veel gecombineerd en overgespeeld. Zo werd Day bereikt, die na één keer kappen, de 0-2 in het doel schoot. Wij creëerden nog veel meer kansen, deze gingen alleen niet tussen de palen. Kaj nam een hoekschop en het was Janeiro die uit de draai de 0-3 binnen tikte. Er werd door ons goed verdedigt. Een enkele keer wist SVA richting ons doel te komen, maar bij ons stond het goed en zij benutten de kansen niet. Dan komt de 0-4 op naam van Anas, die uit een vrije trap de bal met een boog over de muur en achter de keeper plaatste.

Zo gingen we de rust in.

De tweede helft begonnen we met Bodhi op doel. Een rommelig begin waarin regelmatig “positie”  geroepen werd!!! Ja, toen wisten wij het weer even, maar wat wilde een ieder graag scoren. Er ontstonden daardoor gaten en veel vaker dan in de eerste helft, kwam SVA gevaarlijk op onze helft. Toch was het Janeiro die Anas wist te vinden en daar lag de 0-5 achter hun keeper. Wederom een aantal kansen voor ons. Wanneer de keeper de bal dan terug wilt spelen, onderschept Anas hem en maakt 0-6. En zo gingen wij op zoek naar nog meer doelpunten. Het zat Kyano niet mee want elke doelpoging wilde er niet in. Nadat ook een schot van Anas werd geblokt, kwam de bal in de voeten van Jah-rhyllio en kon hij de 0-7 maken. Hierna werd het nog onrustiger omdat wij vooral bezig waren met de wil om te scoren. Zo kon de laatste man van SVA uit de rug van de verdediging lopen en kwam 1 tegen 1 in oog met onze doelman. Deze kans liet hij niet onbenut en maakte 1-7. Met nog een paar minuten te gaan werd het vuur op hun keeper geopend. Een aantal schoten belandden naast en over het doel. Maar nadat hun doelman de bal uit een schot van Kaj weg bokste, kon Anas de eindstand op 1-8 brengen. Kort daarop volgde het laatste fluitsignaal en hadden wij ons zelf beloond met 3 punten uit een knappe en overtuigende overwinning. Gefeliciteerd J08-1!!!!

• ·         Penalty’s gescoord: Kyano, Day, Jah-rhyllio, Janeiro en Anas

Bodhi keepte uitstekend en wist veel penalty’s van SVA te stoppen.