SVA JO13-3

Onder 13 zaterdag, JO13-3, 3e klasse 07

10 september 2016 10:15

Ph. Schram

Vandaag de eerste ronde van de competitie tegen SVA O13-3. Prachtig weer en een schitterend 'nieuw' 5e veld. De verwachtingen waren hoge na de goede start vorige week tegen ADO voor de beker. De transfermarkt was nog actief deze week en wij mochten Tarik in ons team verwelkomen.
Dan de wedstrijd: de eerste helft komen we niet lekker uit de startblokken. We zijn vaak te laat bij de bal of tegenstander, er wordt niet gecoach en het tempo is veel te laag. Toch krijgen we door meestal individuele acties enkele kansjes. SVA komt ook beter in de wedstrijd en leggen net iets meer inzet in de wedstrijd. Zij komen dan ook op een 1-0 voorsprong. Daarna een rommelige wedstrijd van 2 kanten, scheids had daar denk ik ook last van, een overtreding binnen de 16, penalty voor DEM; nee!, scheids legt de bal net buiten de 16. Wel compliment dat we dit accepteren en zonder commentaar op de scheids verder gaan. Vervolgens valt aan de andere kant de 2-0, althans dat dacht iedereen, behalve Iwan onze keep. Hij wist de scheids ervan te overtuigen dat de bal onmogelijk tussen de palen kon zijn gegaan omdat de bal nu achter de goal lag en er geen gat in het net zit !?!? De scheids ging met dit verhaal mee en keurde de goal af. Iedereen was zo verbaasd dat er ging enkel commentaar was op dit besluit.
We kennen weer een betere periode waarin Omar met een sterke individuele actie de 1-1 maakt. We hopen nu op een omslagpunt maar helaas die komt niet. We zijn niet scherp, niet fel en praten te weinig met elkaar. SVA pakt weer het initiatief en dat levert ze ook een 2-1 voorsprong op.

In de rust even stil gestaan bij de pijnpuntjes van de eerste helft. Een gelijkspel en zelfs winst is haalbaar maar dan moet je daar wel voor gaan. De jongens namen dit mee in het veld en dit zag je de hele 2e terug. Er werd, op één hachelijk momentje na niets meer weggegeven achterin. Voorin kregen we veel kansen waarvan wederom met een individuele actie Omar er één benutte. 2-2. We voetbalden voor de winst maar konden niet echt meer doordrukken. Goed resultaat waarbij wij over de hele wedstrijd gezien misschien meer verdiende. Maar wij kunnen beter en dat geeft vertrouwen.
woensdag trainen om 18 uur en donderdag om 18.30. Vanwege schoolkamp deze week zullen een aantal jongens daar helaas niet bij zijn.