Fortuna Wormerveer JO17-2

Onder 17 zaterdag, JO17-2, 1e klasse 02

10 december 2016 16:30

Vrij, W. de

Op een late mistige al donkere zaterdagmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen naaste concurrent Fortuna Wormerveer waar we de eerste wedstrijd nog van hadden verloren. Dan hoop je op een optimale voorbereiding maar die zat er vandaag helaas niet in. De helft van de groep kwam pas 40 minuten voor de wedstrijd uit een busje vanuit Groningen gerold. De opstelling moest steeds weer worden aangepast. ( Delano H. moest  toch op laatste moment afhaken) . Een aantal jongens had al aardig wat speelminuten in de benen en aan een warming up waren we nauwelijks toegekomen. Dus dan maar hopen.

Maar achteraf kan je zeggen dat dit de ideale voorbereiding was. DEM speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen.  Met Jeff op linksback Robert op 6 en Delano D. op 8 verder een normale opstelling. Vanaf het begin een geconcentreerd DEM wat van achteruit probeerde op te bouwen en voetballend probeerde verder te komen. Achterin stond het ook verdedigend goed. Hadden we in de eerste wedstrijd tegen hun veel  moeite met hun doorkomende middenvelders vandaag stond het prima. Er ontstond een licht voordeel voor DEM zonder dat er aanvankelijk hele grote kansen ontstonden. Er was een vrije trap nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten. Maar deze werd dan ook verschrikkelijk mooi door Stan inde verre hoek gejaagd. Daarna wat meer mogelijkheden waarbij Nick en Dlano D na een paar mooie aanvallen er helaas net niet in slaagden de score uit te bereiden.  Stan haalde aan de andere kant nog een corner van de doellijn . Dus al met al een terechte 1-0 ruststand.

In de tweede helft een nog beter DEM, wat steeds dreigender  werd. Verdedigend stond het als een huis, Centraal hadden Sam en Bart alles. Lucas keepte prima en zijn spelhervattingen waren uitstekend. Jef en Niels  stonden verdedigend goed en gingen ook nog mee in de aanval . Robert , Delano D en Stan waren de baas op het middenveld. Tom , later Toby, Nick  waren gevaarlijk en Jack was weer eens ouderwets ongrijpbaar. Het  was dan ook jack die na een goede actie van Tom de 2-0 binnen schoot en een kleine 10 minuten later het klapstuk van de wedstrijd. Lange bal van Lucas op Niels. Een twee met Stan, Niels door , haalt de achterlijn, lage voorzet en Jack maakt de 3-0. Een goal uit he boekje.

Fortuna probeerde nog van alles, maar DEM gaf niet veel meer weg en speelde de pot prima uit.

Jongens een groot compliment. Een uitstekende wedstrijd met geen zwakke schakels. Complimenten uitdelen kan bijna niet zonder iemand te vergeten.  Het was weer eens ouderwets genieten. We hebben nu even wat afstand van de degradatie zone en als we na de winterstop zo doorgaan dan belooft dat nog wat. Voor nu eerst maar even lekker uitrusten en weer fit worden allemaal.

Fijne feestdagen en een heel leuk voetbalkamp straks.