DEM JO17-2

Onder 17 zaterdag, JO17-2, 1e klasse 02

3 december 2016 14:30

Ozkarakoyunlu, B.

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Velsen. Belangrijk in de strijd tegen degradatie. Drie punten zouden ons even erg op weg helpen en goed zijn voor het moraal. De eerste wedstrijd ging nog met 2-0 verloren. Niet omdat we destijds de mindere ploeg waren maar met name omdat we er toen niet voor de 100% voor gingen.

Geplaagd door een giga blessure golf binnen de selectie moesten we starten met een keeper die al een  wedstrijd in de benen had en een rechts back die al ruim een halve wedstrijd in de benen had.  Voor onze wissels gold dat ze al een hele wedstrijd gespeeld hadden. En daarbij nog een half fitte Tom in de basis.

Vanaf het begin een niet super goede wedstrijd . Dem was de wat betere partij maar Velsen was soms uitermate gevaarlijk met hun snelle voorwaartsen waarbij we met een bal op de paal goed wegkwamen. De kansjes van Velsen kwamen met name voort uit slordig balverlies op het middenveld.  DEM was met name via jack een paar keer gevaarlijk en probeerde al voetballend kansen te creëren. Tom moest helaas uitvallen met zijn liesblessure en voor hem kwam Taoufik.  En alhoewel  het geen saaie wedstrijd was bleef het 0-0 tot aan de rust waarbij de scheids nog even dag dat 35 minuten ook 40 minuten duren.

Na rust was DEM  met Delano voor Jef zeker de eerste 15 minuten beter en was het in staat gevaar te stichten voor de goal van Velsen. Na een minuut of 10 werd een dieptepass van Delano D. prima afgerond door Taoufik 1-0 !!. Een verdiende voorsprong.  Hierna deed Velsen er een schepje boven op. Ze gingen hoger druk zetten en op jacht naar de gelijkmaker. Dit leverde enkele hachelijke momenten op maar verder stonden Niels, Toby en Robert hun mannetje en hadden hun tegenstanders onder controle met Sam daar corrigerend om heen. En zo nodig was daar Lucas natuurlijk nog. Op het middenveld vrat Sergio weer vele kilometers en de beide Delano’s zorgden voor de aanvoer van Jack, Taufik , Nick en later Baran.

10 minuten voor tijd werd de bal op het middenveld onderschept. Baran werd in de breedte aangespeeld met een paar passeerbewegingen haalde hij de achterlaan zette voor en het was weer Taoufik die scoorde 2-0 !!