Onder 17 zaterdag, JO17-2, 1e klasse 02

29 oktober 2016 12:00

Wassenberg, A.

DEMJO17-2  --Zaanlandia JO17-2

De tweede helft tegen Castricum had ons weer enig vertrouwen en hoop gegeven op betere tijden. Vandaag de dag om dat te bewijzen. Op het hoofdveld bij heerlijke weersomstandigheden .  Aan het begin van de week nog veel zorgen of we wel genoeg spelers hadden maar met hulp van Danny en Wessel hadden we 12 fitte spelers en met Nick en Jef twee net herstelde spelers erbij. Wessel op 4 en Sam op 5 en verder  de meeste mensen wel op hun vertrouwde plaats.

De start was misschien iets in het voordeel van Zaanlandia maar DEM deed beslist goed mee en er waren over en weer geen echt grote kansen. De eerste de beste echte kans voor Zaanlandia lag er echter na een goede snelle aanval meteen in. Even was daar de vrees voor weer een snel doelpunt erover heen zoals in de laatste wedstrijden. Maar nee gelukkig hield DEM stand ondanks nog enkele gevaarlijke uitvallen via hun snelle spitsen . In tegendeel dit keer was het DEM dat er wel in slaagde een keer de aansluitingstreffer te maken. Uit een aanval over links was het Jack die goed doorging en Tom aanspeelde die de bal onder de keeper door schoot : 1-1. Hieraan vooraf een moment dat de bal wel of niet over de zijlijn was , maar de scheidsrechter liet doorspelen. Hierna een wedstrijd die steeds meer gelijkwaardig was  . Echter ondanks dat was er dan vlak voor rust toch weer een achterstand en moesten we opnieuw met achterstand de kleedkamer in 1-2.

Na rust een andere wedstrijd . Met Danny voor Niels. DEM was nu duidelijk de betere partij . Het gevaar van Zaanlandia was redelijk geneutraliseerd en DEM voetbalde steeds beter en kreeg meer en meer overwicht. Uit een wat chaotische situatie bij een corner met nu wel of niet wisselen van Zaanlandia lag de bal opeens voor de voeten van Stan die hem fraai over de keeper naar de verre hoek krulde . Zowaar 2-2. En DEM ging door met goed voetbal, hard werken voor elkaar  kwamen er kansjes en hielden we het daarnaast achterin goed dicht. Weer een wissel. Jef voor Toby . Daarna was het tijd voor Jack.  Eerst ging hij goed door op een diepe bal die hij snoeihard voor gaf en door een tegenstander pardoes in de eigen goal werd gelopen.  Niet veel later was jack weer niet te stoppen en werd hij neergelegd in de 16 waarop de scheids terecht een penalty gaf. Stan nam deze onberispelijk 4-2 . Wat een luxe.

Daarna nog een 13 minuten te spelen met daarbij nog wel wat blessure tijd. Nick moest Wessel vervangen en de druk van Zaanlandia nam toe. Echter echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. DEM stond verdedigend dit keer goed en gaf niet veel meer weg.  Zo werd er een dik verdiende overwinning behaalt door een collectief hard werkend DEM. De laatste plaats verlaten en dit spel doet hopen op meer.