DEM JO17-2

Onder 17 zaterdag, JO17-2, 1e klasse 02

1 oktober 2016 13:00

Schouten, A.

Bij ideaal weer op een mooie grasmat tegen het sterke VSV in door de omstandigheden gedwongen weer een andere formatie. Vanaf het begin een beter en scherper VSV . DEM kwam er niet makkelijk uit . VSV was fysiek, wat betreft snelheid en scherpte duidelijk beter.  Zeker de eerste 20 minuten leek het al snel een moeilijke wedstrijd te worden . DEM kwam er niet aan te pas. En het was dat Lucas twee keer fantastisch  redde anders waren we al snel op een achterstand gekomen. Na een minuut of 20 kwam DEM wat uit zijn schulp en zag je soms toch weer ons goede combinatie voetbal. Echter vaak was de afstand tussen onze linies te groot waardoor we niet gevaarlijk konden worden . Na 25 minuten moest de toch al niet fitte Robert het veld verlaten met een blessure en kwamen er weer wat omzettingen. Delano naar het middenveld. Nick op rechts , Tom in de spits. VSV bleef de betere ploeg en DEM had het moeilijk. Vlak voor rust was daar dan toch de terechte 1-0 voor VSV.

Na rust zeker aanvankelijk een meer gelijk opgaande strijd die totaal niet deed bevroeden dat de einduitslag zo hoog zou uitvallen. DEM gaf minder weg . We stonden achterin redelijk en kregen meer aandeel in het spel waarbij we af en te ook gevaarlijk werden en een aantal corners afdwongen. De VSV bank werd daarbij zelfs wat onrustig.  Met de twee Wessels voor Bart en Toby hadden we meer lengte en fysiek in de ploeg. Team captain Delano ging daarbij voorop in de strijd en weerde zich optimaal. Helaas zat de gelijkmaker er alleen niet in. Een kwartier voor tijd was daar dan zelfs de 2-0 . Een aanval over links werd voorgegeven en netjes afgemaakt.

Vanaf dat moment leek stortte DEM in elkaar. Fout op fout stapelde zich op en binnen 5 minuten . Ja zo snel ging het echt was het 5-0 en daar volgde even later zelfs de 6-0. Jammer was het dat Tom uit frustratie over een onterecht gegeven buitenspelpositie nog een rode kaart kreeg wegens protest.

Tja weer nul punten . Terecht verloren van een betere tegenstander. Met name fysiek en op snelheid kwamen we te kort. Maar ik zag ook een fase dat het goed stond en we kansen creëerden. Daar moeten we ons maar aan vast houden. Daarnaast moeten we het ook bij een achterstand voor elkaar over blijven hebben te vechten en te knokken voor een goed resultaat.  Dan denk ik dat de resultaten echt vanzelf komen .

Volgende week ben ik er niet. Moet werken. Misschien helpt dat? Zijn er vrijwilligers voor de vlag ? en het verslag ?