Scheidsrechter

Brederode, A.J.B.M. van

Accommodatie

Onbekend

De zomer houdt maar niet op dus onder alweer warme temperaturen en een volle zomerzon de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Beide hadden we onze eerste wedstrijd verloren dus punten pakken zou lekker zijn.

Op redelijke oorlogssterkte met Delano H en Jeffrey er weer bij begonnen we aan de wedstrijd. Aanvankelijk een goed spelend DEM met ook wel enig overwicht in de wedstrijd echter gaandeweg kwam Fortuna er steeds meer uit en werden ze gevaarlijker. Met name hun door bewegende middenvelders die vaak opdoken in de ruimte achter onze laatste lijn waren gevaarlijk. Door een fout achterin kon hun linksbuiten na 15 minuten spelen doorkomen en dat moet gezegd hij ronde fraai af in de verre hoek. DEM bleef zijn verzorgde voetbal spelen en kreeg niet heel veel later een terechte strafschop die door Niels feilloos werd ingeschoten 1-1.

Echter nog voor rust was het toch weer Fortuna. Een lange bal van hun keeper werd doorgekopt en hun nummer 10 kwam over iedereen heen en liep vrij op Lucas af. 1-2 .

In de tweede helft een doelpunten festijn in en wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Met Delano en Tom voor Toby en Jeffrey startte DEM goed. Achterin leek het iets beter te staan. En DEM kwam na ongeveer  15 minuten op 2-2 door een Delano. Net klaar met het feestvieren lag de bal er al in aan de andere kant . Een uitbraak over links werd voorgegeven waarna hun spits de bal fraai binnen schoot. Niet veel later zelfs 2-4 en weer werden we verschalkt door hun snelle opkomende mensen.

We konden opnieuw beginnen en deden dat ook! In een goede voetballende fase creëerden we gevaar en kansjes  en slaagden we erin de 3-4 te maken, ik dacht weer Delano. Niet veel later weer Delano die na een prachtige aanval ook de 4-4 binnen tikte in mogelijk buitenspel positie. De wedstrijd was weer open en kon alle kanten op.  Tien minuten voor tijd gaat Jack er van door aan de rechter kant bijna alleen op de keeper wil hij de bal voorgeven echter deze wordt onderschept en uit de uittrap van hun keeper staan ze zomaar weer voor onze goal 4-5. En niet veel later de 4-6.

Wedstrijd gespeeld. En ja hoe kan dat nu.  Slecht voetbalden we niet. Waren we minder ? nee ook niet echt? Speelden we slap zonder inzet? Nee een stuk beter dan verleden week. Maar hoe kan het dan ?

In ieder geval hebben we er te weinig gemaakt en teveel tegen gekregen. Zij liepen de tweede helft bijna 1 op1 met hun kansen . Bij ons werd een grote kans net niet gemaakt en had hun keeper een paar goede reddingen. En natuurlijk kregen we de goals te makkelijk weg. De ruimte achter onze verdediging was vaak erg groot, zij waren snel, opkomende mensen werden niet meeverdedigd , foute pass achterin etc etc. Ik wil hiermee geen zwarte pieten toeschuiven maar alleen maar aangeven dat we verliezen met zijn allen, verdedigen ook met zijn allen.

Ik wanhoop niet. Voetballen kunnen we en dat laten we ook regelmatig zien. We moeten er voor blijven gaan . De inzet was vandaag goed !!